Hakkari’de eylem, Ağrı’da çatışma

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şemdinli ve Gever’de düzenlenen eylemlerde en az 3 askerin öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamada, Ağrı’daki çatışmalara ilişkin de bilgi verildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Hakkari’nin Şemdinli ve Gever ilçelerinde düzenlenen farklı eylemlerde en az 3 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, 24 Ağustos günü Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde meydana gelen çatışmaya ilişin ayrıntılı bilgiler yer aldı.

HPG sitesindeki açıklamanın detayları şöyle:

HAKKARİ’DEKİ EYLEMLER

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 26 Ağustos günü işgalci TC ordusuna yönelik bir dizi eylem düzenlemiştir. Bu çerçevede düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

Saat 08.30’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Çarçella alanındaki Meclis tepesinde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=37.407937&lon=44.429054&z=12&m=b

Saat 11.00’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Şkêrê Spî tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 23.10’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Govendê alanındaki Şehit Serhat mıntıkasında konumlanan düşman askerlerine yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüştür.

AĞRI’DAKİ ÇATIŞMAYA İLİŞKİN NET BİLGİLER

24 Ağustos günü işgalci TC ordusu Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Demirkapı alanında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 15.30 ile 19.00 saatleri arası insansız hava araçlarının desteğinde işgalci güçler alanı kobra tipi taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Bombardımanlar ardından gece saatlerinde zırhlı araçlar ile alana gelen işgalciler ile güçlerimiz arasında 1 saat boyunca çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü çatışmalardaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Düşman güçleri ile çatışmaya giren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır. İşgalci TC ordusu havuz medyası aracılığı ile 2 arkadaşımızın şehit düşürüldüğünü kamuoyuna servis etmiştir. İşgalci güçler kendi kayıplarını gizlemek amacıyla kamuoyuna yalan haberler servis etmektedir. Serhat Eyaleti’nde yenilgisini hazmedemeyen düşman, psikolojik savaş yöntemleri ile zafer kazandığı havasını yaratmaya çalışmaktadır.

ÇUKURCA’DA OPERASYON

İşgalci TC ordusu 27 Ağustos günü (bugün) sabah saatlerinde Hakkari’ye bağlı Çelê Cengê, Mezra ve Bêtkarê yaylalarında geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır.’’