Güney Kürdistan Efrin için ayakta-YENİLENDİ

Türk devletinin Efrin'e yönelik işgal girişimini protesto etmek için Güney Kürdistan'ın bir-çok kentinde merkezi eylemler düzenleniyor.

Geçtiğimiz günlerde aydın, yazar, sivil toplum temsilcileri ve bir grup parlamenter tarafından kurulan "Efrin Cephesi" tarafından Süleymaniye ve Hewler’de organize edilen eylemlerde Efrin'e yönelik işgal girişimi protesto edilecek.

Süleymaniye'deki eylem saat 11.00'da Saholeke'de başlıyor. Buradan yapılacak yürüyüş Baxê Gişti'de yapılacak basın açıklamasıyla son bulacak. Eyleme saatler kala yüzlerce yurttaş Saholeke'de toplanmaya başladı.

Süleymaniye'deki yürüyüşte Efrin'de işgal güçlerine karşı fedai eylem yapan YPJ savaşçısı Avesta Xabur'un posterleri, YPG, YPJ bayrakları ve Öcalan posterleri taşınıyor. Kalabalık kitle sık sık 'Biji Berxwedana Efrin' sloganları atıyor. 

Eylem devam ediyor. 

Hewler'deki eylemde de BM'nin Hewler ofisine yapılacak yürüyüşün ardından yapılacak açıklamada Suriye hava sahasının kapatılması talep edilecek.

Açıklamanın ardından dün Efrin'e yaşanan çatışmalarda şehit düşen YPG savaşçısı için kurulan taziye çadırı ziyaret edilecek.