Güney Kürdistan'da 'Efrîn Cephesi' kuruldu

Güney Kürdistanlı onlarca aydın, yazar, gazeteci, akademisyen, sanatçı, sivil toplum örgütleri temsilcisi, siyasetçi ve milletvekili Efrîn'e destek amaçlı "Efrîn Cephesi" ismiyle kitlesel eylemlerin startını verdi.

Türk devletinin Efrîn'e başlatmış olduğu işgal harekatına karşı Güney Kürdistanlı aydın, yazar, gazeteci, sivil toplum örgütleri ve milletvekilleri tarafından "Efrîn Cephesi" kuruldu. Süleymaniye'deki Demokratik Düşünce ve Siyaset Akademisi tarafından başlatılan kampanya kapsamında işgalci Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarına karşı Güney Kürdistan’da kitlesel eylemler organize edilecek ve dünya kamuoyunda duyarlılık yaratmak için bir dizi eylem kararı alındı.

Süleymaniye'deki Haci Elî Konferans Salonu'nda toplanan Güney Kürdistanlı onlarca aydın, yazar, gazeteci, akademisyen, sanatçı, sivil toplum örgütleri temsilcisi, siyasetçi ve milletvekili basına kapalı olarak yürüttükleri toplantının ardından eylem takvimlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında aydınlar adına söz alan Güney Kürdistanlı tanınmış gazeteci Kemal Raûf, Efrîn'i ve oradaki direnişi selamlayarak başladığı konuşmasında her zaman Efrîn'in yanında olduklarını ve üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için toplandıklarını kaydetti. Raûf, "Değerli halkımız sizin de yakından takip ettiğiniz gibi Efrîn çok büyük tehdit aldında. Türk devleti Efrîn'i işgal etme saldırılarına başlamıştır. Bizler de bu işgale karşı neler yapabiliriz diye toplandık ve bir dizi karar aldık" dedi.

Efrîn için büyük ve kitlesel eylemler organize etme kararı aldıklarını belirten Raûf, bunun için de 26 kişilik bir tertip komitesi kurduklarını açıkladı. Raûf, "İlk başta bu eylemlerimiz Süleymaniye'de başlayacak. Güney Kürdistan'ın birçok kentinde bu eylemler devam ettirilecek. Bunun için komitemizi kurduk. Buradan tüm halkımıza seferberlik ruhuyla Efrîn'i sahiplenme çağrısı yapıyoruz" diye konuştu.

"Gün Efrîn'i savunma günüdür" diyen Rauf, bunun yanı sıra dünya kamuoyunda duyarlılık yaratmak için de bir dizi planlamalarının olduğunu ve bunları hayata geçireceklerini söyledi. Raûf, basın toplantısını "Efrîn'in işgaline izin vermeyeceğiz" sözleriyle noktaladı.