Gever’de 8 asker öldürüldü, Çatak’ta helikopter darbelendi

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gever’de 8 askerin öldürüldüğünü duyurdu. HPG açıklamasında, Çatak’ta bir helikopterin darbelendiği, Bitlis’te ise 1 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

GEVER’DE 8 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 25 Haziran günü saat 19.45’te Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Hozan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı tepedeki mevziilerin 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 8 asker öldürülmüş, 4 asker ise yaralanmıştır.

ÇATAK’TA HELİKOPTER DARBELENDİ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 26 Haziran günü öğlen saatlerinde Siirt’ten Van’ın Çatak ilçesi istikametinde uçan skorksy tipi bir helikoptere yönelik eylem düzenlemiştir. Yoğun ateş altına alınan helikopter darbelenmiş ve helikopter alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

BİTLİS’TE YJA-STAR EYLEMİ: 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

25 Haziran günü saat 11.45’te YJA Star güçlerimiz, Bitlis’in Şêx Cuma ile Katıl alanları arasındaki bir tepede konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylemden sonra işgalci TC ordusu kobra tipi helikopterlerin desteğinde skorksy helikopterler ile alana indirmeler yaparak bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda alanı rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu aynı gün akşam saatlerinde geri çekilmiştir.

4. 26 Haziran günü saat 13.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Şehit Xeyri alanını bombalamıştır.’’