Gerilladan işgalcilere karşı eylem serisi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) gerilla birliklerinin birçok bölgede işgalci Türk devlet güçlerine karşı çok sayıda eylem gerçekleştirdiğini duyurdu.

HPG-BİM,  Avaşin, Metîna, Batı Zap ve Gever bölgelerinde işgalci Türk ordusuna yönelik gerilla birliklerinin çok sayıda eylem düzenlediğini bildirdi. 

Açıklamada, gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu ayrıntılar verildi.

AVAŞİN VE GEVER’DE İŞGALCİLER VURULDU

“1. Avaşîn bölgesi;

— 11 Haziran saat 17:00’da Kanî Biyê alanındaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. 

2. Gever bölgesi;

— 6 Haziran’da Gever ve Şemzînan yoluna işgalciler tarafından yerleştirilmiş olan 2 fotokapan imha edildi. 

3. Metîna bölgesi;

— 12 Haziran saat 17:45’te Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 2 mobesse kamera sistemi suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi. 

BATI ZAP’TA ART ARDA GERİLLA EYLEMLERİ

4. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 11 Haziran saat 05:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 dron ferdi silahlar ile hedeflenerek düşürüldü. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 11 Haziran saat 06:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi. 

— 11 Haziran saat 10:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci yaralandı. 

— 11 Haziran saat 18:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 dron ferdi silahlar ile hedeflenerek düşürüldü. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

— 12 Haziran saat 06:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi. 

— 12 Haziran saat 08:15 ve 09:35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. 

— 12 Haziran saat 10:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. 

— 12 Haziran saat 16:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. 

YASAKLI SİLAHLAR KULLANILMAYA DEVAMEDİYOR

5. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

— 11 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı. 

6. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

—  11 ve 12 Haziran’da Qendîl bölgesinin Zergelê, Girê Bîstûsê alanları 7 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê alanı 1 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 1 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya alanı 2 kez, Heftanîn bölgesinin Kanî Biyê alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Serê Metîna, Bêşîlî Direniş Alanları 6 kez olmak üzere toplam; 19 kez savaş uçakları ile bombalandı. 

—  12 Haziran’da Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”