Gerilladan devrimci hamleler: 26 asker öldü

HPG gerillaları devrimci hamleler kapsamında, Ağrı, Hakkari ve Iğdır’da bir dizi eylem gerçekleştirdi. En az 26 askerin öldürüldüğü eylemlerde, dört askeri mevzi, bir barınak ve bir panzer imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla birliklerinin bir çok bölgede etkili eylemler gerçekleştirdiğini bildirdi. Devrimci hamleler kapsamında düzenlenen eylemlerde Yüksekova’da üç ayrı nokta hedef alındı. Yüksekova’da Elişêr tepesinde iki ayrı eylemde 9 asker ölürken, Çarçella alanında 7 askerin öldürüldüğü bildirildi. HPG-BİM, Iğdır’da bir panzer imha edildiği ve 5 askerin öldüğünü belirtirken, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde üç koldan düzenlenen bir eylemde de en az 5 askerin öldüğünü açıkladı. Açıklamaya göre Şırnak’ın Besta bölgesinde yoğun bombardıman sonucu iki gerilla hayatını kaybetti.

YÜKSEKOVA’DA 7 ASKERÖLDÜ, BİR BARINAK VE BİR MEVZİ İMHA EDİLDİ

HPG-BİM’in eylemlere ilişkin açıklaması şöyle:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 21 Ağustos günü işgalci TC ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirmiştir. Düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

Saat 07.50’de Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlenmiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 düşman barınağı ve 1 mevzii imha edilmiş, tespit edilebilen 7 düşman askeri ise öldürülmüştür.

ELİŞÊR TEPESİNDE 2 ASKER ÖLDÜ

Saat 19.50’de güçlerimiz Elişêr tepesindeki düşman askerlerini ikinci kez hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 2’si öldürülmüştür.

ÇERÇELLA’DA 3 MEVZİ İMHA EDİLDİ, 7 ASKER ÖLDÜ

Güçlerimiz saat 16.30’da Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Çarçella alanındaki Meclis tepesinde konumlanan düşman birliğine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevziilerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 3 düşman mevziisi imha edilmiş ve tespit edilebilen 7 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

IĞDIR’DA PANZERE EYLEM 5 ASKER ÖLDÜ

Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 21 Ağustos günü saat 03.20’de, Iğdır’a bağlı Dilucu beldesi sınır hattında devriye gezen panzer tipi zırhlı bir araca yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan zırhlı araç yanarak tümden imha olmuş ve panzer içerisinde bulunan 5 asker de öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler zırhlı araçlar ile ölü askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

AĞRI’DA ÜÇ KOLDAN YOĞUN ATEŞ: 5 ASKER ÖLDÜ

Devrimci hamle kapsamında güçlerimiz aynı gün saat 10.30’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Gürbulak karakolunun güvenliğini sağlamaya çalışan düşmanın bir tepesine yönelik eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman askerlerinin 3 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilebilen 5 asker öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

BESTA’DA İKİ GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

20 Ağustos günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Piro alanında bir operasyon başlatmıştır. İşgalci güçler aynı gün saat 12.00 sularında alanı savaş uçakları ve kobra tipi taarruz helikopterleri ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Yaşanan bombardımanlar sonucunda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri netleştiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.