Gerilla TV Deriyê Beroj’daki eylemin görüntülerini yayınladı

Gerilla TV, HPG gerillalarının Şırnak’ın Besta alanına bağlı Deriyê Beroj mıntıkasında 2 ayrı tepeye yönelik düzenlediği eylemin görüntüsünü yayınladı.

HPG gerillaları, 15 Ağustos atılımının 33’üncü yıl dönümü vesilesiyle Şırnak’ta Şehit Serdem-Şehit Nudem ismi ile devrimci bir hamle başlatmıştı. Hamle kapsamında 16 Ağustos günü ise Şırnak’ın Besta alanına bağlı Deriyê Beroj mıntıkasında konumlanan Türk askerlerine yönelik eylem düzenlemişti.

HPG BİM eyleme ilişkin, HPG BİM açıklamasında şunları belirtmişti: “Güçlerimiz 15 Ağustos Atılımı’nın 33. yıldönümü vesilesiyle Şırnak’ta Şehit Serdem-Şehit Nudem ismiyle devrimci bir hamle başlatmıştır.

Hamle kapsamında güçlerimiz 16 Ağustos günü saat 06.00’da Besta alanına bağlı Deriyê Beroj mıntıkasındaki 2 ayrı tepede konumlanan işgalci TC ordusunu hedeflemiştir. 2 koldan ateş altına alınan bir tepedeki düşman mevziileri yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur ve tepenin denetimi tümüyle güçlerimizin eline geçmiştir. Bu tepede tespit edilebilen 6 düşman askeri öldürülmüştür.

Güçlerimiz bu tepede 1 adet Bora suikast silahı ile silaha ait dürbün ve şarjörler, 1 adet BKC silahı ile silaha ait çok sayıda mermi, 1 adet RPG-7 roketatar silahı, 1 adet HK-33 (Melez) silahı, 1 adet termal dürbün, 1 adet el bombası, 1 adet çelik yelek ve askerlere ait birçok yaşam malzemesi ile belge ele geçirmiştir. Ayrıca askerlere ait olan 2 adet HK-33 silahı da yakılarak imha edilmiştir.

Eylemde hedeflenen 2. tepedeki düşman mevziileri de yoğun ateş altına alınmış fakat buradaki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz eş zamanlı olarak Navyana Şêxa ve Çiyayê Nimêja karakollarını ateş altına almıştır. İsabetli bir şekilde vurulan karakol binaları ve mevziilerdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.”