Gerilla Mazlum’un gülüşü

Kimyasal saldırılar sırasında şehit düşen Mazlum Nisêbîn, bir eylem dönüşünde elinde bir parça mantarla gülümseyerek arkadaşlarının yanına dönmüştü.

Gerilla Mazlum Nisêbîn, Zap’ta, işgalci TC ordusunun yürüttüğü saldırılara cevap olabilmek için yoldaşları ile beraber sürekli eylem hazırlıklarında, eylemlerin öncülüğünü yapmakta olan bir gerilla. Gerçekleştirdikleri bir eylem esnasında gerilla Mazlum, yolda bir mantar görüyor ve eylemden dönerken onu alıyor.  


Mantar, üzerine yağdırılan tonlarca kazana, baruta, kimyasal maddeye aldırış etmeden, doğa ananın üzerine yağdırdığı bereketi içinde toplayarak, büyür ve bir gerillanın, kızılca kıyamet bir savaşın ortasında yoldaşlarını mutlu etmenin kaynağına oturur. Gerilla Mazlum, yüzünde yoldaşlarını sevindirmenin ve başarılı geçen eylemlerinin tebessümü ile yoldaşlarının yanına, noktaya geri döner. Yoldaşları, onu ve yanındaki arkadaşlarını gerçekleştirdikleri başarılı eylemlemlerinden dolayı kutlar. Yanlarında getirdikleri mantarı gördüklerinde, hep beraber gerilla Mazlum’um bu ince davranışına sevinç ile karşılık verirler.

Kızılca kıyamet bir savaş da olsa, gerillada, Zap’ta savaşan gerillalar savaşı, en güzel haliyle yaşamayı biliyor ve işgalci TC ordusunun yürüttüğü kirli savaş oyunlarına karşı en temizinden bir savaş hikayesi bırakmayı biliyorlar. Bu bilinçle düşmana saldırıyor, bu bilinçle zaferi kazanıyor gerilla.

*Mazlum Nisêbîn (Abdurrahim Uzun) kimyasal silah saldırısı sonucunda şehadete ulaştı.

https://anfturkce.com/kurdIstan/kimyasal-silahla-sehit-dusen-17-gerillanin-kimlikleri-aciklandi-176520