Gerilla 1 işgalci cezalandırdı, 3 mobesse imha etti

HPG Basın İrtibat Merkezi, 3-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen gerilla eylemlerinin ve Türk ordusunun saldırılarının ayrıntılarını paylaştığı açıklamada, 1 işgalcinin gerilla tarafından cezalandırıldığını, 3 mobessenin imha edildiğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 3-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen gerilla eylemlerinin ve Türk ordusunun saldırılarının ayrıntılarına ilişkin şu açıklamayı paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi

* 5 Aralık’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’nda işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 6 Aralık saat 13:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi.

* 7 Aralık saat 10:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki ağaç kesmeye çalışan işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

Metîna bölgesi

* 4 Aralık saat 16:30 ve 5 Aralık saat 15:00’da Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalcilere ferdi ve orta otomatik silahlarla müdahale edildi.

* 5 Aralık saat 12:30’da Çarçel Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası, suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi.

Xakurkê bölgesi

* 7 Aralık saat 08:00’da Girê Şehîd Axîn ve Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler eş zamanlı olarak ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi imha edildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar

* 3, 4 ve 7 Aralık’ta Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 11 kez kimyasal gaz ve 7 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

* 5 Aralık’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

* 5 Aralık’ta Zap bölgesindeki Şehîd Diyar savaş mevzisi 1 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

* 5 ve 6 Aralık’ta Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 3 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar

* 3, 5, 6 ve 7 Aralık’ta Metîna bölgesinin Gundê Bêşîlî, Gundê Xankê, Gundê Dergelê alanı 8 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê, Ava Lolanê, Kolît, Geliyê Lolanê alanı 9 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Gundê Gûzê alanı 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 7 kez olmak üzere; toplam 26 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* 7 Aralık’ta Xakurkê bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.