ESP: Bombalanan halklarımızın ortak geleceğidir

Türk savaş uçaklarının Şengal ve Rojava’yı bombalamasına ilişkin açıklama yapan ESP, “Tek adam rejiminin savaş politikalarına birlikte hayır deyip ortak geleceğimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Ezilenlerin Sosyalist Paritis (ESP) bu gece Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Şengal ve Rojava’ya bomba yağdırdığını hatırlatarak, “Sivillerin de yaşamını yitirdiği bu saldırılar halklarımızın ortak ve birleşik geleceğine karşı yapılmıştır. Bu saldırıların asıl amacı Kürt halkının bölge halklarıyla yan yana ve eşit koşullarda özgürce yaşama iradesini kırmaya yöneliktir” dedi.

Saldırının 16 Nisan sonrasında yapılmasının tesadüf olmadığına da dikkat çeken ESP açıklamasında şunları kaydetti: “Referandumda tüm devlet olanaklarına rağmen yenilen AKP-MHP savaş ittifakı Rojava ve Şengal'e saldırarak zafer peşindedir. Halklarımızda Hayır'la birlikte gelişen bir arada yaşama ve kardeşlik umutlarını dinamitleyen adımlar peşindedir. Halklarımız referandumda tüm baskılara rağmen aynı zamanda savaş politikalarına da Hayır demişti. Anlaşılan o ki, AKP- MHP faşizmi Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmeye, Kürt, Türkmen, Êzidî, Süryani, Arap halklarına karşı düşmanca saldırılara girişmekten geri durmayacaktır.

AKP-MHP savaş ittifakı içteki sıkışmışlığını ve sorunlarını aşamayınca çözümü bölge halklarına saldırıda aramaktadır. Bu saldırganlığını Türkiye'nin içerisinde de tırmandıracağına şüphe yok. Barzani yönetimi de bu saldırıların suç ortağıdır. Ankara'da yapılan anlaşmalar 3 Mart saldırısından sonra ikinci kez devreye sokulmaktadır.

Şengal ve Rojava'ya yönelik saldırlar Demokratik Suriye Güçleri'nin Rakka kuşatmasında ileri hamleler yaptığı, Musul'da DAİŞ'in kuşatıldığı bir zamanda yapılmış olması DAİŞ-AKP/Saray arasındaki doğrudan ilişki ve ortak politikaların açık bir göstergesidir. Bombalamalar bölgede sıkışan DAİŞ'i rahatlatma ve nefes aldırmaya hizmet etmektedir. Fakat hiçbir destek DAİŞ-AKP ittifakının Ortadoğu'da yenilmesini engelleyemeyecektir.

Bölge halklarının demokratik, eşit ve özgürce bir arada yaşama umudu olan Rojava ve Şengal’in savunulması faşist DAİŞ çetesine karşı olan herkesin sorumluluğudur. Tek adam rejiminin savaş politikalarına birlikte hayır deyip ortak geleceğimize sahip çıkmalıyız. Hile ile irademizi çalmaya çalışanlara sokakta direndiğimiz gibi halkların kardeşliği ve özgürlüğünü bombalayanlara da direnmeliyiz.

Partimiz, Rojava ve Şengal'e yönelik saldırılara karşı halklarımızı ve tüm demokrasi güçlerini savaşa ve faşizme karşı barışı ve yaşamı birlikte savunmaya çağırmaktadır.”