Ensar Vakfı, seçim öncesi faaliyetlerini hızlandırdı

Çocuk istismarlarıyla adı anılan ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ensar Vakfı, Van ve ilçelerinde açtığı şubelerle, yerel seçim öncesi faaliyetlerini hızlandırdı.

Yerel seçimlere az bir süre kala AKP'ye yakın yandaş vakıf ve dernekler faaliyetlerini hızlandırdı. Kur'an kursları ve dini sohbetler adı altından çocukları, gençleri ve kadınları tuzaklarına düşüren bu derneklerin başında Ensar Vakfı geliyor. AKP’nin desteklediği hemen ve hemen her caddede şubeleri bulunan Ensar Vakfı, İHH, İMD, İHYA-DER, Başak-Der, Nakşibendi ve Süleymancılar gibi kuruluşlar Van'da seçim faaliyetlerine başladı. Çocuk istismarlarıyla gündemden düşmeyen AKP'ye yakın Ensar Vakfı, Van merkez ve ilçelerinde çalışmalarını hızlandırdı. Vakıf üyeleri özellikle evlerde sohbet adı altında çalışma yürütüyor.

Güvenlik gerekçesiyle adını açıklamak istemeyen bir yurttaş, "Hemen hemen her gece bir eve gidiyorlar. Gittikleri evlerde insanları toplayarak seçim çalışmaları yapıyorlar. AKP üyeleri gibi çalışıyorlar ve oy istiyorlar. Biz vatandaş olarak onların buralarda çalışma yapmalarından rahatsızız. Çünkü bunların geçmişleri kirlidir. Dini kullanarak insanlarımızı etkilemeye çalışıyorlar. Kimse bunlara inanmasın, çocuklarını ve gençlerini bunların kurumlarına göndermesin" diye konuştu.

CEMAATLER KÜRDİSTAN'DA AĞ GİBİ YAYILMAYA BAŞLADI

AKP Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, 24 Haziran genel seçimlerden önce, Ensar Vakfı Van Şube Başkanlığı yürütüyordu. AKP ile birlikte sayıları artan cemaat ve vakıflarla paralel olarak çocuk istismarı, cinayetleri ve çocuk evlilikleri de arttı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ensar Vakfı’nda çocuk istismarları yaşanırken, bu suçlar AKP tarafından hep aklandı.

Çocuk ve kadın istismarlarıyla bilinen bu vakıf ve cemaatler özellikle Kürdistan illerinde, AKP ve devlet tarafından desteklenerek, ağ gibi yayılmaya başladı. Bu gün Van ve ilçelerinde devlet destekli cemaat, tarikat, dernek ve vakıflar dini kullanarak halkı istismar etmeye devam ediyor. Bu kurumlar özellikle çocuk, genç ve kadınlara yönelik faaliyet sürdürüyorlar.