Duhok asayişinden HPG şehidinin taziyeevine saldırı!

Duhok asayişi, şehit HPG Gerillası Demhat Ehmed’in taziye merasimine saldırdı.

Türk devletinin bombardımanı sonucunda 22 Mart günü şehit olan HPG Gerillası Demhat Ehmed için Duhok’ta bulunan ailesinin evinde bir taziye merasimi düzenlendi.

Duhok asayişi, Türk devletinin vahşi saldırılarını aratmayan şekilde, şehit ailesine ve taziyeyi ziyarete gelen halka saldırdı. Asayiş, şehit Ehmed’in fotoğraflarını yırtarken, anne, aile ve misafirlere de hakaret etti.

TÜRK DEVLETİNE TOZ KONDURMAK İSTEMEDİLER!

Şehit ailesi, “Türk devletine ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda şehit oldu” yazılı bir pankartın bulunduğunu ve asayiş üyelerinin bu pankarttan rahatsızlık duyduğunu ve bu yüzden de saldırıya uğradıklarını anlattı.

Asayiş üyelerinin aileye “Bayrak asılmasın. Merasimi bu şekilde gerçekleştirin” dediği de öğrenildi.

Ayrıca, asayiş üyeleri, saldırı sırasında fotoğraf ve video çekmek isteyenlerin telefonlarına da el koydu.

Demhat Ehmed, Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi çalışmalarında ve Kobanê direnişinde de yer almış ve burada yaralanmıştı.

Ehmed, Türk savaş uçaklarının Zap bölgesinde bulunan Werxalê köyüne dönük bombardımanı sonucunda şehadete ulaştı.

SİCİLİ

Kod Adı: Demhat Zindan
Adı Soyadı: Demhat Ahmet Rekani
Doğum Yeri: Şeladize
Anne - Baba Adı: Nazdar – Ahmet Rekani
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Mart 2018 / Medya Savunm

HPG, Demhat Ehmed'in şehadetinin ardından şu açıklamayı yapmıştı:

“Demhat Zindan arkadaşımız, Güney Kürdistan’ın Şeladıze kasabasında dünyaya gelmiştir. Yüzyılı aşkındır savaşın yaşandığı bir coğrafyada büyüyen Demhat arkadaşımız, Kürt halkına yönelik gelişen saldırılara karşı nerede olursa olsun sessiz kalınmaması gerektiğinin bilinci ile Kürt Özgürlük Hareketi içerisinde yer almaya başlamıştır. Önce gençlik çalışmalarına yer aldıktan sonra daha etkili bir mücadele için gerilla saflarına katılmıştır. Dört parça Kürdistan’daki halkımızın özgürlüğü sağlanana kadar Kürtlerin özgürlüğünün sağlanamayacağını bilen Demhat arkadaşımız, kısa sürede güçlü bir savaşçı olmayı başarmıştır. 2015 yılında Zagroslar'ın Çarçela alanında aylarca süren savaşta en ön cephede savaşarak düşmana ağır kayıplar verdirmiştir. Emeği ile var olmayı başaran Demhat arkadaşımız, savaşçılığındaki fedai duruşu ile de Kürdistan dağlarında iz bırakan arkadaşlarımızdan biri olmuştur."