DTK, Maxmur'daki saldırıyı kınadı, BM'ye çağrı yaptı!

Maxmur Mülteci Kampı'na dönük saldırıyı kınayan ve BM'ye çağrı yapan DTK, "Direnerek cevap vereceğiz" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Güney Kürdistan’daki Maxmur Mülteci Kampı'na yönelik hava saldırısına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"Genelde Ortadoğu halklarına, özelde Kürt halkına yönelik zulmün, şiddetin, faşizmin ve katliamın neredeyse her gün yaşandığı bir süreçten geçmekteyiz" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'DAİŞ'İ BESLEYENLER YAPTI'

"Türkiye devletinin yüz yıllık asimilasyon, şiddet, baskı ve katliam politikasının sebep olduğu köy yakma ve zorla göçertmelerin yaşandığı doksanlı yıllarda, milyonlarca Kürt yerinden yurdundan edildi. Özellikle Başûrê Kurdîstan sınır hattında bulunan binlerce kişi devlet faşizmine karşı sınırı geçerek kendi toprakları üzerinde mülteci olarak yaşamaya mahkûm edildi. Kürt halkı, o dönemde tüm faşizan yönelimlere, şiddete ve ölüme terk etmeye karşı tam bir yaşam mücadelesi vererek bugüne kadar gelmiştir.

Birleşmiş Milletler gözetiminde olan Şehit Rustem Cûdî Kampı'nda yaşayan yaklaşık 15 bin Bakurê Kurdîstanlı, yıllarca başta Türkiye devleti olmak üzere yerel işbirlikçi kesimlerin saldırılarına maruz kaldı ve her gün yeni bir katliamla karşı karşıya kaldılar.

Birleşmiş Milletler'in sorumluluğunda olan halkımıza yönelik dün saat 18.45 civarında katliam saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu faşizan saldırının kampta yaşayan halkımız şahsında Kürt düşmanlığı esas alınarak tüm Kürdistan halkına yönelik yapıldığını değerlendirdiğimizi belirtmek isteriz. Bu vahşi saldırının, DAİŞ çetelerini besleyen hegemon ve yerel işbirlikçi devletler tarafından yapıldığını bilinmesini istiyoruz.

Ayrıca Irak hava sahası kullanılarak yapılmış olması itibarı ile Irak merkezi hükûmetinin de sorumluluğunun olduğunu ve konuya ilişkin bir açıklamanın yapılması gerektiğini belirtmek gerekir."

BM'YE VE HALKA ÇAĞRI

BM'yi derhal bir açıklama yapmaya çağıran DTK, "Halkımız şahsında tüm Kürdistan’a yapılan bu saldırıya karşı tüm Kürdistan halkı, devrimci, demokrat ve tüm kesimlerinin birlik olması ve birlikte cevap vermesi gerekmektedir" dedi.

'DİRENEREK CEVAP OLACAĞIZ'

DTK, açıklamasının sonunda şunları belirtti:

"Halkımıza karşı yapılan bu katliamı şiddetle kınıyoruz. Ayrıca Hewlêr’de yaralılar için kan vermek isteyen halkımızı engelleyenleri şiddetle kınıyoruz, Başûrê Kurdîstan yetkililerinden bu kişiler hakkında derhal soruşturma başlatmasını bekliyoruz.

Bu vahşi saldırılara karşı tüm halkımızla birlikte şimdiye kadar nasıl direnerek mücadele verdiysek bundan sonra da direnerek cevap vereceğimizi belirtmek isteriz."