DTK, Kemal Kurkut'un duruşmasına çağırdı

Demokratik Toplum Kongresi, polisin katlettiği Kemal Kurkut'un duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), "AKP faşist iktidarı döneminde Kürdistan ve Türkiye’de binlerce çocuk, kadın, genç polis ve askerler tarafından katledildiler. Sivil insanları katledenler her zaman iktidar ve yargısı tarafından korunması yeni ölümlere davetiye çıkarmasına neden oluyor. En son 21 Mart 2017 tarihinde düzenlenen Newroz kutlamasına katılmak üzere Diyarbakır’a gelen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut her kesin gözü önünde polisler tarafından katledildi" dedi.

"Devlet yetkilileri bu infazın üzerini örtmek için yaptığı açıklamaları boşa çıkaran infaz görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra polisler hakkında dava açıldı" denilen açıklamada, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın görülecek duruşmada, sanık polisin “olası kastla insan öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılandığına dikkat çekildi.

'AKLANMASINA İZİN VERMEMEK İÇİN...'

DTK, açıklamasında şunları da ifade etti

"Bu davanın da tıpkı babası ile birlikte katledilen Uğur Kaymaz, Enes Ata, Ceylan Önkol ve birçok kişiyi katleden katillerin yargı eliyle aklanmasına izin vermemek için, yarın yapılacak duruşmaya başta sivil ve demokratik kurum ve kuruluşlar olmak üzere herkesin katılmasının tarihi bir görev ve sorumluluk olduğunu bilinmesini istiyoruz."