DTK'den mevsimlik işçiler için öz savunma ve dayanışma çağrısı

Mevsimlik Kürt işçilere saldırılara tepki gösteren DTK, "Türkiye illerine giden tüm Kürt ailelerimiz bulundukları yerlerde birlik içinde hareket etmeli ve öz savunmalarını kesinlikle bırakmamalılar" dedi.

DTK, sivil toplum örgütleri ve devrimci-demokrat çevreleri de işçilerle dayanışmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), mevsimlik Kürt işçilere dönük saldırılara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İnsanlığın beşiği olan Mezopotamya coğrafyasında yaşayan kadim halklarından biri olan Kürtler, sömürgeci-işgalci güçler tarafından tarihin en acımasız soykırım politikalarıyla yüz yüze kalarak, kendi topraklarında kültürsüz ve aç bırakılmak istenmektedir" denildi.

'ERDOĞAN-BAHÇELİ ZEMİN HAZIRLIYOR'

"Bu faşist politikalar yüzünden her yıl on binlerce Kürt mevsimlik işçi olarak Türkiye illerinde hiçbir sosyal ve sağlık güvencesi olmadan ağır koşullarda çalışmak zorunda oldukları için hayatları pamuk ipliğine bağlı yaşamak zorunda bırakılmışlar" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Her gün kaza veya faşistlerin saldırısı sonucunda yaşamını yitiren ve yaralanan mevsimlik işçilerin haberleri gelmeye devam etmektedir.

Bu soykırım politikalarının sürdürücüsü olan Erdoğan-Bahçeli diktatörlüğü, her gün Kürt halkını hedef alan açıklamalarıyla faşist gruplara zemin hazırlamaktadırlar. Geçtiğimiz hafta Hakkâri ve Lice’de sivil insanların Silahlı İnsansız Hava Araçları tarafından bilinçli bir şekilde hedef alınmaları ve en son Samsun’da mevsimlik işçilere yönelik silahlı saldırı bu açıklamaların sonucu olduğu bilinmelidir. Devlet yetkilileri ve basının bu olay karşındaki sessizliği, önümüzdeki dönemde yeni saldırıların habercisi bilinmelidir. Devlet yetkilileri Kürt düşmanlığı söylemlerini derhal terk etmeli, aksi takdirde hiç kimsenin istemediği çok vahim sonuçların ortaya çıkacağı kesindir.

Demokratik Toplum Kongresi olarak, mevsimlik işçilerinin bu ağır sorunlarını çözecek ve onları bu faşist politikalardan kurtaracak politika ve imkânları yaratamadığımızın eksikliğini bu son saldırıda daha iyi görmekteyiz. Samsun’daki faşist saldırıda hayatın kaybeden Kürt kadını Perihan Akın’ın ailesine başsağlığı diliyoruz ve aynı saldırıda yaralanan Nurcan P.’ye de acil şifalar diliyoruz."

ÇAĞRI

DTK, açıklamasının sonunda da şöyle dedi:

"Türkiye illerine giden tüm Kürt ailelerimiz bulundukları yerlerde birlik içinde hareket etmeli ve öz savunmalarını kesinlikle bırakmamalılar. Tüm Kürdistan ve Türkiye halkları başta olmak üzere, sivil toplum örgütleri, devrimci ve demokrat kesimler mevsimlik işçileri yalnız bırakmamalı ve onlarla dayanışma içerinde olmalı; bunun insani ve tarihi bir görev olduğunun bilinmesini istiyoruz. Ortak mücadele ve kesintisiz direnişle mutlaka kazanacağız."