DTK: Barzani’nin açıklamaları ‘Ulusal Birliğe’ zarar veriyor

Demokratik Toplum Kongresi, Neçirvan Barzani’nin Türkiye’nin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarına destek veren açıklamalarının Kürt halkına zarar verdiğini belirtti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Güney Kürdistan Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani’nin yaptığı açıklama ile Türkiye’nin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarına meşruiyet kazandırdığını açıkladı.

Güney Kürdistan’da yapılan bağımsızlık referandumundan sonra Türkiye’nin başını çektiği bölge devletlerinin yürüttüğü faşist-ırkçı ve saldırgan politikaların hafızalardaki yerini hala koruduğunu belirten DTK, Türk ordusunun Efrin’i işgali de aynı sürecin bir devamı olarak gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Açıklamada devamla ‘’Bütün bu gelişmeler, dört parça Kürdistan’da halkımızı, siyasal, toplumsal, sosyolojik ve demografik yaşam alanlarında son derece önemli ve hayati sorunlarla karşı karşıya getirmiştir.

Bütün bu sorunların çözümünün dört parça Kürdistan’da halkımızın Ulusal Birliğinin sağlanmasından geçtiği gerçeği, bütün Kürdistani siyasi parti ve demokratik kurumlar tarafından yapılan açıklamalarla halkımızla paylaşılmıştır’’ denildi.

DTK açıklamasında, Barzani’nin açıklama ve girişimlerine ilişkin şu ifadeler yer aldı:

Güney Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başbakanı Sayın Neçirvan Barzani’nin geçen hafta içerisinde Kandil’le ilgili yaptığı açıklamalar bu gerçeğin yeterince bilinci çıkarılmadığı ve geçmişte yaşanmış deneyim ve tecrübeleri doğru değerlendirerek, Ulusal Birlik’e odaklanmış bir siyaset bilincine ulaşılmadığını göstermektedir.

Demokratik Toplum Kongresi olarak; Sayın Neçirvan Barzani’nin Kandil ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları son derece talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdiğimizi; bu açıklamaları, Kürt halkının Ulusal Birliğine zarar veren, işgal saldırılarını cesaretlendiren ve ona meşruiyet kazandırma potansiyeli taşıyan açıklamalar olduğunu tüm Kürdistan ve uluslararası kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Dört parça Kürdistan’da halkımızın varlığına kast eden saldırılar ve işgal girişimleri sonucunda karşı karşıya olduğumuz tehdit ve tehlikeler nedeniyle, bütün Siyasi Parti liderlerini ve yöneticilerini Ulusal Birliğimize zarar veren ve işgal girişimlerine davetiye çıkaran ve meşruiyet kazandıran açıklamalardan kaçınmaya, sağduyulu davranmaya çağırıyoruz.’’