DGH ve DGK’den yeni eylemler

Devrimci Gençlik ve Devrimci Genç Kadın Hareketleri Kürdistan ve Türkiye’de Türk Devletinin Efrin üzerindeki işgaline dönük bir çok yerde misilleme eylemi gerçekleştirdiğini açıkladı.

DGH-DGK tarafından yapılan açıklamada ‘’Efrin’e dönük atılan her bombaya top mermisine karşılık Türkiye’yi yakıp kavuracağız. Efrin’in her karış toprağı kutsalımızdır’’ denildi.

Açıklamada ayrıca ‘Hiç kimse Efrin’in yanlız kaldığını sanmasın, Kürdistan Devrimci Gençliği ve Genç Kadını Efrin için fedaileşmeye hazırdır’ vurgusu yapıldı.

Açıklamada, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

ADANA

‘‘20 Temmuz 2017 tarihinde Adana Yüreğir ilçesinde bulunan Mobilyacılar sitesinde Faşist AKP Devleti ile işbirliği içerisinde olan bir mobilya fabrikası Şehid Şiyar Amed İntikam Birimimiz tarafından Molotof kokteylleri ile ateşe verilmiştir. Fabrika eylemden sonra tamamen kullanılamaz hale gelmiştir. Bu eylem AKP-MHP faşist devleti ile işbirliği içerisinde olan tüm kesimlere uyarı amaçlı yapılmıştır.

AMED

Amed AKP Bağlar İlçe Başkanının aracı ateşe verilmiş araç kullanılamaz hale gelmiştir. Bu eylem Şehit Harun Welat İntikam birimimiz tarafından Sur ilçemizde rant üzerinden kültürümüzü tarihimizi yok etmeye çalışan ihanetçi işbirlikçi tüm AKP-MHP çetelerine karşı uyarı amaçlı gerçekleştirilmiştir. Bundan sonra rant temelinde halkımızın değerlerini hiçe sayanlara dönük cevabımız çok daha sert olacaktır. Bundan sonra sömürgeciliğe hizmet eden her yer ve kişiler hedefimiz olacaktır.’’

DGH ayrıca 18 Temmuz’da Amed Şehitlik Polis karakolu, A101 ve AKP’ye hizmet eden bir markete dönük eş zamanlı ses bombalı eylem gerçekleştirildiğini de açıkladı. Açıklamanın detayları şöyle; “18 Temmuz günü Amed’in Şehitlik Polis Karakolu, A101 marketi ve yine AKP çetelerine hizmet eden bir markete dönük eş zamanlı eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemler Şehit Jiyan Şengal İntikam birimlerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Yapılan eylemde iki market de kullanılamaz hale gelirken karakola dönük yapılan eylemde ise üç AKP çetesi polis yaralanmıştır. Eylem AKP-MHP faşist devletinin Efrin ve Sur’a dönük işgal ve yıkım politikalarına karşılık gerçekleştirilmiştir. AKP çeteleri şunu iyi bilsin ki Kürdistan halkına yaşattıklarının tek tek hesabını soracağız. Fedai Kürt gençliğinin nefesi her an ensenizde olacak. Hareket edemez hale geleceksiniz ve en sonunda bu topraklardan defolup gideceksiniz. Bunun yeminini yineliyor mücadelemizi büyüterek sürdüreceğimizi pratikte göstereceğimizi dile getiriyoruz. Bu temelde de tüm Kürdistan gençliğini ve genç kadınını cesaret ve azimle her yerde bu faşist güruha karşı eyleme geçmeye çağırıyoruz.’’