Dersim’de hayatını kaybeden gerillaların kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 1 Kasım günü Dersim’de hayatını kaybeden 7 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG sitesinde yer açıklamada, 1 Kasım günü gerillalar ile Türk ordusu arasında Dersim’de yaşanan çatışmaya ilişkin bilgiler verildi. HPG, bu çatışmada hayatını kaybeden 7 gerillanın kimliklerini de açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM açıklaması şöyle:

Faşist TC ordusu, Kürdistan’da devam eden savaşta gerilla güçlerimiz karşısından her gün darbeler yemekte ve aldığı darbeleri Türkiye kamuoyunda gizlemek içinde kendince başarılardan bahsetmektedir. Gelişen her operasyon ve çatışma ortamında gerilla güçlerimiz büyük direnişler sergilemekte ve bir çok yerde de düşmana ağır kayıplar verdirmektedir. Bazı yerlerde kayıplarımız yaşansa da genel olarak düşman gücü ağır kayıplar almakta ve hedeflediği sonuca gidememektedir. Yaşanan bu çatışmalardan bir tanesi de, 1 kasım günü Dersim’in Sidar alanında işgalci TC ordusunun gerçekleştirmiş olduğu operasyon sürecinde yaşanmıştır. Elindeki yoğun teknik ve hava desteği ile alanı saatlerce bombalayan TC ordusu daha sonra operasyonu karadan sürdürmek istemiştir. Gelişen bu operasyon sırasında alanda bulunan ve Savaş Urfa arkadaşımızın komutasındaki bir gerilla grubumuz ile düşman gücü arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Saatlerce süren çatışmalarda komutan Savaş ve yanındaki gerilla gücümüz son mermilerine kadar amansız bir şekilde savaşarak düşmana ağır kayıplar da verdirmişlerdir.  Yaşanan bu çatışmalar sırasında Savaş arkadaş ile birlikte 7 arkadaşımız şahadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan bir arkadaşımızın sicil bilgileri tarafımızca henüz netleştirilememiştir.

Şehit arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Savaş Urfa
Adı Soyadı: Hamza Güler
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Beyaz - Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2017 / Dersim

 

Kod Adı: Cihan Amed
Adı Soyadı: Mazlum Türkoğlu
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı:    -  Ekrem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2017 / Dersim

 

Kod Adı: Çekdar Cizre
Adı Soyadı: Ahmet Akbaş
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Remziye - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2017 / Dersim

 

Kod Adı: Dozdar Ararat
Adı Soyadı: Mehmet Çelik
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Şemsihan Fatma - Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2017 / Dersim

 

Kod Adı: Helin Munzur
Adı Soyadı: Gülan Tam
Doğum Yeri: Iğdır
Anne - Baba Adı: Emine - Hamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2017 / Dersim

 

Kod Adı: Medya Derik
Adı Soyadı: Remziye Bağırtan
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Cemile - Halit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2017 / Dersim

 

Kod Adı: Tolhıldan Semsur
Adı Soyadı: Ejder Yücedal
Doğum Yeri: Adıyaman
Anne - Baba Adı: Hicri - Medeni
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2017 / Dersim

Savaş arkadaş ve komutasındaki arkadaşlarımızın direnişi, Dersim’in direniş geleneğini sürdürmüş ve bu coğrafyanın tarihi geleneğinden olduğu gibi bugün de faşist düşmana boyun eğmemiştir. Faşist TC devleti Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım saldırılarına karşı bir kere daha Dersim dağlarında karşılaştığı direnişle şok olmuş ve dost düşman herkes Kürt halkının özgürlük iradesinin önünün alınamayacağını görmüştür. Komutan Savaş arkadaş ve yanındaki yoldaşlarımız Kürdistan’da özgür yaşamı inşa etmek için bizlere faşizme karşı nasıl direnilmesi gerektiğini bir kere daha göstermişlerdir.

Başta şehit düşen arkadaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve Dersim şehitlerimiz şahsında bir kere daha özgürlük mücadelemizi daha da yükseltme sözünü yineliyoruz.