DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır rehin alındı-YENİLENDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada 14 DBP il eşbaşkanıyla birlikte gözaltına alınan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır rehin alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 23 Aralık’ta 14 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il eşbaşkanıyla gözaltına alınan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, savcılık ifadesi ardından "örgüt üyesi olmak" suçlamasından tutuklanma istemiyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği, ifadesinin ardından Bayındır'ın "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.

ALTUN TUTUKLANMIŞTI

Keskin'in ifade işlemleri öncesi gözaltına alınanlardan DBP Amed İl Eşbaşkanları Seval Gülmez, Elîh İl Eşbaşkanları Burhan Eğlenti ve Rükiyete Onat Gönül, Riha İl Eşbaşkanları Rabia Aslan ve Hidayet Enmek, Dîlok İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Arslan, Şirnax İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Mêrdîn İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Agirî İl Eşbaşkanı Melik Özmüş, Wan İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

DBP Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun ise "örgüt üyesi olmak" suçlanmasıyla tutuklanmıştı.

DBP'DEN TUTUKLAMALARA TEPKİ: GİDİŞİNİZİN VESİLESİ OLACAĞIZ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) , bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DBP Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun için Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Amed Milletvekili Remziye Tosun,  HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ve HDP il ilçe yöneticileri ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) katıldı.

Burada söz alan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Adalet yerine zulüm yayan Diyarbakır Adliyesi’nin önündeyiz. Ama dönüp bu halkın ısrarına ve demokratik siyasetteki ısrarına baksınlar. Kaybetmelerinin sebebi Kürt düşmanlığıdır. Kendilerine savcı diyenler nereden talimat aldıklarını biliyoruz. Siyasi karar vermek için o koltuklara oturduklarını biliyoruz. Bu karar siyasi karardır ve kaybetmeye yakın iktidarın yargıyı kolluğu nasıl kullandığının göstergesidir. Bu karar iktidarın kaybetmesinin kararıdır” diye belirtti.

 

“Bu karar çaresizliği ve içinden çıkılmaz durumun sonucudur” diyen Aydeniz, “Kürt sorunu çözmeyeler çözülmüştür. Gözünün üstünde kaşın var sorularıyla arkadaşlarımız tutuklandı. Dosya bomboş bir algı oluşturmak istediler ama bu algının altında kendileri kaldı. Verilen kararın absürt olduğunu kendileri de biliyorlar. Kaybettikçe daha çok Kürt düşmanlığı yapıyorlar. Bugün tarihi çöp poşetleri Kürt düşmanlarıyla dolu ve bunların sonu da orası olacak. Başkanımız ‘Berxwedan jiyan e’ dedi bize aynısını söylüyoruz. Onlara göre Kürt konuşmasın, siyaset yapmasın, nefes almasın. Size inat biz örgütlenmemiz büyüyecek, sizlerin gidişinin vesilesi olacağız, sonuna kadar demokratik siyasetin öncüsü olacağız” ifadelerine yer verdi.

Açıklama, “Direne direne kazanacağız” sloganları ve alkışlarla son buldu.