DAİŞ çetelerinden kurtarılan Êzidî genç Şengal’e ulaştı

3 Ağustos 2014 fermanında DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılan ve 9 yıl aradan sonra Kuzey ve Doğu Suriye’de güvenlik güçleri tarafından kurtarılan genç Êzidî yurttaş Rojîn Hedad, Şengal’e ulaştı. Hedad, büyük bir çoşkuyla karşılandı.

Şu an 17 yaşında olan Şengalli Êzidî genç yurttaş Rojîn Hedad, DAİŞ çeteleri 3 Ağustos 2014’te Êzidî halkına yönelik soykırım saldırılar gerçekleştirdiğinde esir düşerek kaçırıldı.

Rojîn Hedad, 26 Kasım’da Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimine bağlı Cizîrê Kantonu güvenlik güçlerince İdlib yakınlarda özgürleştirilmişti. Hedad, 9 yıl aradan sonra bugün Şengal’e geri getirildi. Rojîn Hedad, Şengal Özerk Yönetimi ve ailesi tarafından büyük bir çoşkuyla karşılandı.

3 Ağustos 2014’te DAİŞ çetelerinin Şengal’e düzenlediği fermanda binlerce Êzidî kaçırıldı. YPG ve YPJ güçlerinin Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye ile HPG ve YJA Star gerillalarıyla YBŞ ve YJŞ güçlerinin Şengal’i özgürleştirmesinin ardından yüzlerce esir Êzidî kurtarılsa da akıbetlerine hala ulaşılamayan yüzlerce Êzidî var.