Cizre’de saldırılar sürüyor, yaralılar hastaneye kaldırılamıyor

Cizre’nin Cudi mahallesinde tanklardan yapılan top atışları ile vurulan bir evde yaralanan 1’i ağır 10 kişi hala ambulans bekliyor. Mahalleye yoğun bombardıman da devam ediyor.

Devlet terörünün 41'inci gününe girdiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde, direniş mahalleleri Cudi ve Sur mahallelerine dün geceden bu yana devlet güçleri tarafından aralıksız bir şekilde tanklardan yapılan top atışları ile saldırılar sürüyor. Cudi Mahallesi'ne yönelik saldırılarda aralarında Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanlarının da bulunduğu 15 kişinin bulunduğu eve top mermisi isabet etmesi sonucu en az 10 kişi yaralandı. Yaralılardan DBP PM üyesi Mehmet Yavuzel'in durumunun ağır olduğu belirtilirken yoğun bombardımandan dolayı hastaneye kaldırılamadı.

Sabahtan bu yana yoğu top atışlarında maruz kalan ve bir çok evin tahrip olduğu mahallede başka evlerde de yaralıların olabileceği belirtiliyor.

Yaralananların isimleri şöyle: Ruhat Aktaş, Sercan Uğur, Murat Aslan, Muharrem Erbek, Azad Yılmaz, Abdullah Zileyaz, Feride Aslan, İslam Kalkan, Mehmet Yavuzel, Faik Özkan