Cizre’de binlerin katılımı ile kutlama

HDP’nin rekor oy aldığı Cizre’de binlerce kişi parti binası önünde coşkulu bir şekilde kutlama yaptı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yüzde 76’lık rekor bir oy almasının ardından dün gece başlayan kutlamalar bugün de devam etti. Parti binası önünde gerçekleşen kutlamalara binlerce kişinin yanı sıra belediye eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu ile HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir katıldı.

Öğleden sonra toplanan kalabalık uzun bir süre Kürtçe ezgiler eşliğinde halaya durdu. Kadınların yöresel kıyafetlerle katıldığı kutlamalarda gençlerin yoğunluğu dikkat çekti. HDP bayraklarının açıldığı kutlamaya katılanların sayısı her geçen dakika devam etti. Yurttaşlar sık sık, “Bijî berxwedana HDP’ê”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Cizre sizinle gurur duyuyor” sloganı attı.

Seçilen eşbaşkanlar halkı selamlayarak, teşekkür etti. “Cizre sizinle gurur duyuyor” sloganı atan Cizreliler, uzun süre seçilmişleri alkışladı.

Burada konuşan HDP Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu, destek veren herkese teşekkür ederek, Cizre’nin ezilen halkların onuru olduğunu vurguladı. Kutlu, 31 Mart’ta kayyumlara gerekli cevabın verildiğini dile getirdi. Daha sonra konuşan HDP Belediye Eşbaşkanı Zırığ ise, Cizrelilerin asla baskılara boyun eğmediğini ve bundan sonra da böyle gideceğini dile getirdi.

Kutlamalar, çekilen halaylarla son buldu.