GÖRÜNTÜLÜ

Cerablus'ta Türk tankının imha ediliş anı

Cerablus’un Daşatan köyü tepesine konumlanmak isteyen Türk askerleri ve yanında taşıdığı El Nusra çeteleri arkalarında otuza yakın asker ve çete ölüsü ve yanıp kül olmuş üç tank bırakarak tepeye yetişemeden imha oldu.

24 Ağustos’ta Cerablus’u bir şovla işgal eden Türk askeri ve çeteler sadece şehir merkezine sıkışmış durumdayken, Cerablus Askeri Meclisi savaşçıları şehri kuşattı. Askeri meclis savaşçıları, şehirden araziye çıkmaya çalışan asker ve çetelere göz açtırmıyor. Bu durum dün de boyu devam etti. Şehrin güneyindeki Daşatan köyünün tepesine yerleşmeye çalışmak isteyen asker ve çetelere yönelik Cerablus Askeri Meclisi savaşçıları tarafından iki defa füzeyle eylem gerçekleştirildi.

Sabah saatlerinden itibaren Türk ordusuna ait tank ve obüsleri tepeyi bombalamaya başladı. Öğleden sonra çok sayıda asker ve çete zırhlı araçlar eşliğinde tepeye çıktı. Tepede bulunan evde toplanmaya başlayan bu güce Cerablus askeri meclisi savaşçıları füze ile eylem gerçekleştirdi.

Ölülerini zırhlı araçlar eşliğinde alıp şehre dönen asker ve çeteler akşam saatlerinde tekrar tank eşliğinde tepeyi işgal etmek istedi. Tepeye çıkmaya çalışan çok sayıda tanka Cerablus Askeri Meclisi savaşçıları füze ile eylem gerçekleştirdi. Füzenin isabet ettiği tank büyük bir gürültü ile alev aldı, içindeki cephanenin patlamasıyla da yanındaki diğer tank alev aldı. Yangın uzun saatler devam etti. Tepeyi ele geçiremeyen işgalci asker ve çeteler çok sayıda asker ve çete ölüsü arkasında bıraktı. Tepeye çıkamayan işgalci güçler şehirden tepe ve çevresine obüs ve tank atışları yaptı. 

...