Büyük Özgürlük Yürüyüşü: İmralı kapıları açılana kadar mücadele!

'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nde konuşan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, "Mücadelemiz, özgürlük sağlanıncaya kadar devam edecek" mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' ikinci gününde devam ediyor. Qers kolunda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın da aralarında yer aldığı yürüyüşçüler, sabah saatlerinde kentten ayrılarak, Dîgor ilçesine bağlı Bazarcix (Dağpınar) beldesine geçti.


DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kürt sorununun çözümsüzlüğüne işaret ederek, "Yüzyıldır sürdürülen bu devlet politikasının sonuç vermediğini biliyoruz. Bunu en iyi de devlet biliyor. Bu özgürlük yürüyüşü ile Kürt sorununda demokratik çözümün mümkün olduğunu ve muhatabın Sayın Öcalan olduğunu gösteriyoruz" diye kaydetti.


Yürüyüşçüleri karşılayan 80 yaşındaki Zarif Anlı ise "Her zaman bu mücadeleyi yaşatacağız ve yalnız bırakmayacağız” dedi. Yürüyüşte sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “Bijî berxwedana Îmraliyê” sloganları attı.


'İMRALI'NIN KAPILARI AÇILMALI


Yürüyüşçüler daha sonra Dîgor ilçesine geçti. DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, Dîgor Katliamı'nda yaşamını yitirenleri andı. İmralı tecridine dikkati çeken Ömer Öcalan, "Sayın Öcalan'ın tüm hakları ayaklar altına alınmış. Bunun için buradayız ve amacımız tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun çözülmesidir. Kürt sorununun çözümü için tek muhatap Sayın Öcalan’dır. Bizim mücadelemiz, özgürlük sağlanıncaya kadar devam edecek. Durduğumuz yer meşrudur. Meşru olmayan, kanunu tanımayan, zulüm eden sizsiniz. Kanunlarınıza uyun ve önümüzden çekilin. Herkes sizin bu zulmünüzü görüyor. Digorlular, Sayın Öcalan’ın burada yaptığı toplantıyı da biliyor. Digor, en zahmetli günlerde can verdi ama başını öne eğmedi" şeklinde konuştu.


Ömer Öcalan, şöyle devam etti: "Artık kimse ölmesin ve onurlu bir barış sağlansın istiyoruz. Bu barışı da ancak Sayın Öcalan sağlayabilir. Halkımız her şeyi biliyor ve tanıyor. Biz, halkımız ve önderimiz için yürümeye devam edeceğiz. İmralı’nın kapılarını artık açın. Bu ülke gülistana dönsün."
Yürüyüşçüler, açıklama sonrası ilçe merkezinde “Bijî berxwedana Îmraliyê” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla yürüdü. Çevredeki halk da alkış ve sloganlarla yürüyüşü sahiplendi. Bir saatlik yürüyüşün ardından Digor Katliamı’nın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı.