Bradost’taki Canlı Kalkanlar Kortek katliamını kınadı

Türk işgaline karşı Bradost bölgesinde canlı kalkan olan eylemciler, üç sivilin katledildiği Kortek’teki saldırıyı kınadı.

Canlı Kalkan eylemciler, Perşembe akşamı Kortek’te üç sivilin hayatını kaybetmesi, 5’inin yaralanmasına yol açan Türk hava saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı eylemciler adına Hêdi Remazan okudu. Remezan, Türk işgaline ve Hewlêr hükümetinin tavrına tepki göstererek, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin saldırılar karşısındaki tavrı belli oldu. Açıklamalarıyla PKK’yi açık bir şekilde suçlarken, Türk devletinin işgaline ise destek verdi. Herkes biliyor ki PKK gerillaları bizim kardeşlerimizdir” dedi.

Canlı Kalkanlar, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin kim olduğunu da iyi biliyoruz. Hükümet bir mafya grubu gibi hareket ediyor ve düşmana hizmet ediyor. Saldırılara karşı sessiz kalarak işgali kabul ediyor” diye ekledi.

Kortek katliamının kasıtlı olduğunu kaydeden Hêdi Remazan, “Herkes bombalanan aracın sivil araç olduğunu biliyordu. Türk devletinin amacı PKK değil Kürt halkıdır. Türk devleti nerede bir Kürt varsa katlediyor” ifadelerini kullandı.

Remezan, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin sessizliğini de kınadıklarını belirtti.

“Canlı kalkan eylemcileri olarak ihanetçileri kınıyoruz. Başur’daki gençler başta olmak üzere bütün Kürt gençlerini canlı kalkan eylemine katılmaya çağırıyoruz”