Bismilliler Özgürlük Yürüyüşçülerini coşkuyla karşıladı

“Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Qers kolu, Amed’in Bismil ilçesine vardı. Ana caddelerden ilçenin en dar sokaklarından tüm mahallelere kadar giren yürüyüşçüler, 3 saat boyunca seyyar hoparlörlerle yürüyüşlerinin amacını anlattı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorunun demokratik çözümü için 12 gündür devam eden “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Qers kolu, Amed’in Bismil ilçesine vardı.

İlçenin en işlek caddesinde inen yürüyüşçüler, yolu boydan boya “Bijî berxwedana zindanan”, “Bimre koletî, bijî azadî” sloganlarıyla yürüdü. DEM ilçe binasının önüne gelen yürüyüşçülerin kitle ile buluşmasına izin verilmemesi üzerine yürüyüşte bulunan milletvekilleri, seyyar hoparlör alarak ilçenin tüm caddelerini gezdi. Ana caddelerden ilçenin en dar sokaklarına ve mahallelere giren milletvekillerinin yürüyüşü 3 saat sürdü. Yapılan yürüyüşte mikrofonu alan her milletvekili ilçe halkına yürüyüşlerinin amacını anlattı. İşyerlerine tek tek giren yürüyüşçüler halkla selamlaştı.

Girilen sokaklarda evlerinin camlarına çıkan yurttaşlar, zafer işaretleri ve zılgıtlarla destek verdi.

‘ÖCALAN ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR YÜRÜYÜŞÜMÜZ DEVAM EDECEK’

Yürüyüşün geçtiği noktalarda güvenlik duvarını yaran birçok anne, yürüyüşçülere karanfil ve çiçekler verdi.

Saatler süren eylemin ardından DEM ilçe binasına gelen yürüyüşçülerin üzerine güller ve çiçekler atıldı. Burada açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Niye yürüdüğümüzü tüm Türkiye’ye anlatmaya çalışıyoruz. Biz, bir barış ve özgürlük yürüyüşü yapıyoruz. ‘Barış ve Kürt sorunu çözümü mümkün değil’ diyenlere cevap veriyoruz. Çözüm sürecinde Sayın Öcalan gönderdiği tüm mesajlarda demokratik bir Türkiye önerdi. Kolluk güçleri tam da bugün neyi protesto ettiğimiz gösterdi. Türkiye’de bir tecrit var. Ulus devlet bu coğrafyaya uygun değil diyenlerin üzerinde bir tecrit var. Bu toprakların hafızasını en iyi devlet biliyor. Bizi durduracaklarını söyleyenlere söylüyoruz; barışa dair söz kuran tek kişi olan Sayın Öcalan özgür oluncaya kadar yürüyüşümüz devam edecektir” diye konuştu.

AMED BULUŞMASINA DAVET

Yürüyüşlerine devam edeceklerini ifade eden Uçar, “Ne iktidar ne onun kirli ittifakları bu yürüyüşü durduramayacak. Bu ülkede Cumhuriyet demokratikleşinceye kadar yürüyeceğiz. Kurdistan’da direnişin başkentindeyiz. Bismillilere bize verdikleri destek için teşekkür ederiz. Bizi yürüten onların iradesidir. Yarın tüm halkımızı Amed buluşmasına davet ediyoruz” diye konuştu.

Açıklama sloganlarla sona erdi.