Bilgen: Kavgalı aileleri barıştırdıkları için gözaltındalar

 HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, kentteki gözaltıların gerekçesinin 'kavgalı aileleri barıştırmak' olduğunu açıkladı. Bilgen, HDP'nin sandıkta, sokakta yenilmediğini, siyasi soykırımla da etkisizleştirilemeyeceğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Şafak Özanlı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kars İl Eş Başkanı Cengiz Anlı, HDP Kars İl Eş Başkanı Ekrem Savcı, eski HDP Kars İl Eş Başkanı Cengiz Topbaşlı ve HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen'in danışmanı Hayati Mehmetoğlu üç gündür gözaltında tutuluyor. Dosyaya gizlilik konulurken, gözaltına alınanların Salı günü ifadelerinin alınacağı belirtildi. 

'BARIŞ ÇALIŞMASINA TAHAMMÜLLERİ YOK'

Kente gelen HDP Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, gözaltı gerekçesinin kavgalı ailelerin barıştırılması olduğunu söyledi. İktidarın siyasi soykırım operasyonlarından hiçbir dönem sonuç alamadığına dikkat çeken Bilgen, "Bu durum toplumda tam tersine daha çok sahiplenmeyi yaşanan süreci daha doğru okumayı ve anlamayı hızlandırır. Bu gözaltılar hiçbir hukuki gerekçeye dayanmayan tasfiye amaçlı girişimlerdir" dedi.

Bilgen, "Avukatlarımız gözaltına nedenlerine ilişkin yaptıkları tüm girişimlerde bilgi alamadılar ama Kars yerel basınına tüm bilgiler verilmiş. İddia edilen suç aileler arasındaki barış çalışmalarıdır. Ailelerin barışına partinin dahil olmasını kriminalize etme girişimidir" diye konuştu.

'HDP'Yİ YALNIZLAŞTIRMAK İSTİYORLAR'

Bu gözaltıların bir sindirme ve yeni bir algı oluşturma girişimi olduğunu ifade eden Bilgen, "Bu durumlar, yerel seçimlere giderken iddialı olduğumuz bir şehirde sonuç itibarıyla toplumda HDP’yi sanki yanaşılmaması, yaklaşılmaması, kapısından geçilmemesi gereken bir yermiş gibi tarif etme çabasıdır" diye ekledi.

'YENEMİYORLAR, ETKİMİZİ DE KIRAMAYACAKLAR'

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, sandıkta, sokakta, toplumsal mücadelede tasfiye edemedikleri, yenemedikleri bir gücü bu yöntemlerle de etkisizleştiremeyeceklerini belirterek, şöyle dedi: "Kars başka şehirlerle kıyaslandığında önemli bir deneyime sahip ama aynı zamanda bir duyarlılığa da sahiptir. Seçim öncesi bu yapılan işin güvenlik politikalarıyla izah edilebilir bir tarafının olmadığını Kars’taki herkes gayet iyi biliyor."