Belediye personeli korucu yemininde

Van'ın Edremit ilçesinde yeni alınan 126 korucu için düzenlenen törene Edremit Belediyesi personeli zorla götürüldü.

Ermeni mezarlarının üzerine lavabo inşa eden, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un ‘O lavabolar yıkılacak’ açıklamasına ‘Ermeni aşıklarını sevindirmeyeceğim’ diyerek rest çeken, DBP’li belediyelere hakaretler yağdıran Edremit kayyumu Atıf Çiçekli, şimdi de belediye personelini zorunlu olarak korucuların yemin törenine götürdü.

Van’da 2 bin 488 korucu kendi isteğiyle emekliye sevk edildi. AKP hükümeti, emekli olan korucuların yerine 4 bin 476 korucu için çalışmalarını sürdürüyor. Köyleri koruculaştırma çalışmaları kapsamında Edremit ilçesinde de alımlar sürüyor. 126 yeni korucu için ilçedeki Nur Tatar Spor Salonu'nda yemin töreni düzenlendi. Törene, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Van Asayiş Kolordo Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile korucular ve aileleri katıldı.

Yemin törenine Edremit Belediye personelinin katılmasını zorunlu kılan kayyum Atıf Çiçekli, personeli “Bugün kimin ne olduğunu bir kez daha anlayacağız” diyerek tehdit etti. Bir kısım personel buna rağmen törene katılmazken, gerekçe sunanların gerekçeleri kabul etmeyen kayyum Çiçekli, personeli zorla korucu yemin törenine götürdü. Belediye personeli yemin töreni sırasında askeri nizam içinde saatlerce ayakta bekletildi.