Avaşin'e hava saldırılarında iki gerilla hayatını kaybetti

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yöenlik hava saldırılarında iki gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG-BİM,“5 Mayıs günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Ronahi Gabar ve Ronahi Munzur yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır” dedi.

Gerillaların kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Ronahi Gabar
Adı Soyadı: Ayten İlhan
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Şerife - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Mayıs 2019 / Avaşin

Kod Adı: Ronahi Munzur
Adı Soyadı: Ceylan Güngör
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Zehra - Reis
Şehadet Tarihi ve Yeri: 5 Mayıs 2019 / Avaşin

Açıklamada her iki gerillanın mücadele yaşamına ilişkin de bilgiler yer aldı: “Kahramanlıklarla dolu olan Gabar’ın Gümüşyazı köyünde dünyaya gelen Ronahi Gabar yoldaşımız, Botan’ın yurtsever, mücadeleci ve sade Kürt karakterini edinmiştir. Düşman gerçekliğini daha çocukluk yıllarında yakından tanımış ve mücadeleye olan ilgisi artmıştır. Kürt halkı ve Önderliğine karşı gelişen faşist uygulamalara sessiz kalmayarak mücadele saflarında yerini alan Ronahi Gabar yoldaşımız, katıldığı ilk andan itibaren özgür kadın çizgisinde derinleşmeye ve hareketin güçlü bir savaşçısı olmanın çabasında olmuştur. Gabar’da mücadele yürüttüğü süre boyunca çevresindeki arkadaşların gözdesi haline gelen Ronahi yoldaşımız, Medya Savunma Alanları’na geçtikten sonra da özgürlük mücadelesini en içten duygularla sürdürmüştür.

Ronahi Munzur yoldaşımız Erzurum’un Tekman ilçesinde dünyaya gelmiştir. Genç yaşlarda özgürlük mücadelesi ile tanışan Ronahi Munzur yoldaşımız, düşmanın halkımıza dayattığı asimilasyon, teslim alma ve yok etme politikalarına karşı direniş saflarında yerini almıştır. Genç yaşına rağmen büyük sorumluluklar üstlenen Ronahi yoldaş, gerilla saflarında her zaman güçlü bir savaşçı olmayı başarmıştır. Önder Apo’nun Kadın Özgürlük ideolojisi ile de kendini yetkinleştirmeyi bir kültür haline getiren Ronahi yoldaşımız, mütevazi ve özlü kişilik özellikleri ile de çevresindeki yoldaşlarının gönlünde yer edinmiştir.”