Arap savaşçılar: Eşit ve onurlu bir yaşam için PKK’ye katıldık

Eşit, onurlu ve özgür bir yaşam için gerilla saflarına katılan Arap savaşçılar Delal Amed ve Omer Tilkoçer, PKK’nin halkların kardeşliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları devam ediyor. Gerilla direnişini kıramayan Türk devleti kimyasal silah dahi her türlü vahşete başvuruyor. Bu saldırılara karşı mücadele etmek için gerilla saflarına katılan Arap savaşçılar YJA Star’lı Delal Amed ve HPG’li Omer Tilkoçer, halkların kardeşliği için PKK’nin büyük bir önem taşıdığını belirtti.


YJA Star gerillası Delal Amed: Kız kardeşimin şehadeti gerilla saflarına katılmamda etkili oldu. Kız kardeşim Berwar Zîlan, Tiyar vadisinde şehit olduğunda çok etkilendim ve genç bir Arap olarak gerillaya katıldım. Arap arkadaşların PKK’ye katılması halkların kardeşliği açısından büyük önem taşıyor. Kendimi şanslı görüyorum çünkü ben böyle bir yol seçtim. Rêber Apo ve PKK’nin çıkışından sonra kadınlar kendilerini tanımaya başladı ve mücadele etmeyi seçti. Bu durum başta Arap kadınları olmak üzere pek çok kadının PKK'ye katılmasına vesile oldu. Rêber Apo’yu ve felsefesini tanımak bana yeni bir yaşamın yolunu açtı.

Türk devleti Kürt-Arap kardeşliğini yok etmek ve aralarında bir savaşın başlamasını istiyor. Arap gençlerinin gerillaya katılımı Türk devletinin bu politikalarını boşa çıkaracaktır. Kürt ve Arap savaşçılar olarak birlikte mücadele ederek düşmana darbe vuracağız. Arap savaşılar olarak bu süreçte üzerimize düşen rol ve misyonumuzu sonuna kadar yerine getireceğiz. Düşmanın dağlarımıza adım atmasına izin vermeyeceğiz. Türk devletinin planlarını bozmak her Arap ve Kürt gencinin görev ve sorumluluğudur. Arap ulusundan bir gerilla olarak amacım bu sürece cevap vermek, Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamaktır.


HPG gerillası Omer Tilkoçer: PKK’yi tanımaya başladığımda diğer örgütlerden farklı olduğunu gördüm. Özellikle PKK’deki yoldaşlık ilişkileri çok anlamlı. Kürt, Arap veya farklı uluslardan binlerce savaşçı birlikte Türk devletinin saldırılarına karşı savaşıyor. PKK’ye katılmamın sebeplerinden biri budur. PKK zulme karşı her yerde halkı korur. Önder Apo'nun düşünceleri artık tüm dünyaya yayılmış durumda. Önder Apo, sadece Kürtlerin değil tüm mazlum halkların lideridir. Çünkü Rêber Apo’nun fikirlerini benimseyen herkes onu lideri olarak kabul ediyor. Ezilen halklar Rêber Apo’nun fikirlerini hayata geçirmeye çalışıyor. PKK öyle bir partidir ki, her ulus kendi kültürüyle, kendi diliyle yaşar. Bu da çok anlamlı ve önemlidir. Arap bir gerilla olarak hedefim; Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak.