Amed’de hayatını kaybeden üç gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG, 17 Nisan günü Amed’de hayatını kaybeden Dara Amed, Rêzan Hezex ve Serhildan Mordem isimli gerillaları andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 23 Nisan günü yaptıkları açıklamada, üç gerillanın hayatını kaybettiğini duyurdukları ve kimlik bilgilerinin ise yeni netleştiğini belirtti.

HPG-BİM açıklamasında, hayatını kaybeden gerillalara ilişkin şu bilgi ve değerlendirmeler yer aldı:

‘’23 Nisan 2018 tarihli açıklamamızda, 17 Nisan günü işgalci TC ordusunun Amed’in Pasur (Kulp) ilçesine bağlı Şapırnaz, Kuyê, Diyarê Mergê, Şinaz, Melül ve Dorşin tepesi ile Pasur barajı alanlarında bir operasyon gerçekleştirdiğini ve bu operasyonda yaşanan çatışma ve saldırılarda üç arkadaşımızın şehit düştüğünü bildirmiştik. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri tarafımızca yeni netleştirilmiştir.

Kod Adı: Dara Amed
Adı Soyadı: Şeref Peker
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Hüsna - Kamil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Nisan 2018 / Amed

Kod Adı: Rezan Hezex
Adı Soyadı: Mehmet Şirin Çakır
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Ayşe - Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Nisan 2018 / Amed

Kod Adı: Serhıldan Mordem
Adı Soyadı: Mehmet Nergiz
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Zübeyde - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Nisan 2018 / Amed

Dara Amed Arkadaşımız, Amed Lice’de dünyaya gelmiş ve yurtsever bir ortamda yetişmiştir. Erken yaşlarda emekçi biri olarak, sürekli çalışmış ve emek dünyasında edindiği bilinç ve yurtsever duygular ile Kürt Özgürlük Mücadelesine katılmıştır. Hareketimizin Devrimci Halk Savaşı sürecinde gerilla saflarına gelen Dara arkadaşımız, gerillada kaldığı her alanda özlü ve fedakarca bir katılım göstermiştir. Faaliyet yürüttüğü her alanda emekçi kişiliği ile örnek biri olmuş ve kendisine verilen her göreve de büyük bir samimiyetle yaklaşmıştır. 2015 yılında AKP-MHP faşist iktidarının Kürt halkına yönelik başlattığı soykırım savaşına karşı daha aktif bir mücadele yürütmek için Ortasaha Eyaletine geçmiştir. Sıcak savaş ortamında da düşmana darbe vurulan bir çok çalışmanın içinde yer almış ve son ana kadar da Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmiştir.

Rezan Hezex arkadaşımız, Şırnak’ta dünyaya gelmiş ve erken yaşlarda mücadele ile tanışmıştır. Botan’ın yurtsever duyguları ile büyüyen Rezan arkadaşımız, Tc faşizminin Kürt halkının üzerindeki baskılarına karşı boyun eğmemiş ve aktif savaş için gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya geldiği andan itibaren yetkin bir gerilla ve savaşçı olmanın çabası içerisinde olan Rezan arkadaşımız, düşmanın Kürdistan’da yürütmek istediği soykırım savaşına karşı mücadeleye en aktif katılan arkadaşlarımızdan biri olmuş ve nefesinin son anına kadar da halkımızın özgürlüğü için savaşmıştır.

Serhıldan Mordem arkadaşımız, Amed’de dünyaya gelmiş ve Kürt Özgürlük Hareketinin etkili olduğu bir alanda büyümüştür. Halkımızın özgürlüğü için erken yaşlarda mücadeleye katılan Serhıldan arkadaşımız, gerilla alanlarında geçen kısa ömrüne çok şeyler sığdırmayı başarmıştır. Kürt özgürlük mücadelesinin kahraman şehitlerinden biri olarak tarihe adını yazdıran Serhıldan arkadaşımız, mücadele arkadaşları tarafından her zaman anılacak genç yoldaşlarımızdan biri olacaktır.

Her üç arkadaşımızın kaybından dolayı başta değerli şehit ailelerimizin olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin intikamını alıp, halkımızın özgürlüğünü sağlama sözünü bir kere daha yineliyoruz.''