Amed’de 2 şehit gerilla için taziye kuruldu

İşgalci Türk ordusunun Metîna’ya yönelik saldırılarında şehit düşen HPG gerillaları Ernesto Che Guevara ile Dijwar Şervan için kurulan taziyeler kitlesel ziyaret edildi.

Türk ordusunun Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarında farklı tarihlerde şehit düşen Dijwar Şervan (Mehmet Çetin) ve Ernesto Che Guevara (Jiyan Bilge) için Amed’de taziyeler kuruldu.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde ilk olarak 2 Ekim’de Metîna’da şehit düşen HPG gerillası Dijwar Şervan (Mehmet Çetin) için Rêzan ilçesindeki Pasûr Hewedan Yas Evi’nde kurulan taziye ziyaret edildi.

Ardından aynı bölgeye yönelik 3 Aralık saldırısında şehit düşen HPG’li Ernesto Che Guevara (Jiyan Bilge için Bajarê Nû (Yenişhir) ilçesi Toplu Konut semtinde bulunan Gürdoğan Yas Evi’nde kurulan taziye ziyaret edildi.

Taziye ziyaretlerine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il örgütü, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, ilçe yöneticileri, Barış Anneleri, Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Amed Din Alimler Derneği ve yüzlerce kişi katıldı.