Akre’de hükümeti protesto için canlı yanında intihar

Güney Kürdistan’ın Akre bölgesinde Suphi Abdullah isimli bir kişi, hükümetin adaletsiz yaşam koşulları ve yolsuzluklara ilişkin politikalarını eleştirerek sosyal medyada canlı yayında intihar etti.

Suphi Abdullah, adaletsiz gelir dağılımı, izlenen yanlış politikalar ve yolsuzlukları protesto etmek amacıyla, canlı yayında intihar etti. Abdullah, Salı akşamı intiharını canlı olarak kayda alarak sosyal ağlarda yayınladı.

Suphi Abdullah, 22 aydır tek başına kırsal alanda yaşıyordu. Halk arasında Hakim Goran adıyla tanınan Abdullah, 22 Eylül 2017’deki bağımsızlık referandumu ardından protesto amacıyla tek başına yaşama kararı aldığını söylüyor.

Güneyli partilerin izlediği siyaseti sık sık eleştiren Abdullah, sosyal medya üzerinde eleştirilerini sıralarken “yanlış giden” bir çok duruma dikkat çekiyor. Abdullah, özellikle referandumun yanlış zamanda yapıldığını söylerken, Güney’deki “ihanetler”, gelir dağılımındaki adaletsizlikler ve yolsuzluklara tepkisini ifade ediyor.

Yayınlanan görüntülerde Abdullah’ın intihar etmeden önce, “Yoldaşlara, Kürt ve Kürdistan halkına hizmet etmem için hiçbir şekilde yardım etmediniz” diyor.

Arkasında bir pankart, iki yanında Federe Kürdistan Bölgesi bayrağı bulunan Abdullah, elindeki silahı göğsüne dayayarak, ateş ediyor. Daha sonra çevredeki bazı gençler, Abdullah’ı kendisini vurduğu yerden alıyor. Abdullah’ın kurtarılamadığı öğrenildi.