AKP’nin kayyumundan seçim çalışması için 10 adet minibüs

Kayyum tarafından yönetilen Wan Büyükşehir Belediyesi, AKP’nin seçim çalışmaları için 10 adet minibüs kiraladı. Makine İkmal Bakım Ve Onarımı Daire Başkanı Adnan Ergenç, araç kiralama ihalesini ise AKP’li Çetin Can’a verdi.

AKP Wan’da seçim çalışmalarını kayyum atanan belediyelerden aldığı maddi destekle sürdürüyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesi harekete geçen AKP-Kayyum işbirliği Wan’da aleni bir biçimde yapılıyor. AKP’nin seçim çalışmaları için 10 adet minibüs kiralama ihalesi yapan kayyum belediyesi şimdi de 10 otobüs kiralanması için hazırlıklarını sürdürüyor.  Geçtiğimiz günlerde araç kiralama ihalesi gerçekleştiren kayyum belediyesi,  AKP’li eski yönetici ve belediye meclis üyesi Çetin Can’a araç kiralama ihalesini verdi. Can firması daha önce de Erdoğan’ın Wan ziyareti sırasında mitinge katılım için kiralanan araçların ihalesi ile gündeme gelmişti. 

Geçtiğimiz günlerde mahallelerde seçim çalışmasına katılan AKP Kadın Kollarının belediye ait minibüsleri kullanması dikkat çekiyor. AKP’lilerin sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflarda belediyeye ait minibüsleri kullandığı çok net bir biçimde görülüyor.

AKP’NİN GIDA KOLİLERİ BELEDİYEDEN 

Kayyum belediyesi AKP’lilere sadece minibüs desteği sağlamıyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının ihtiyacı olan yurttaşlara dağıtması gereken yardım kolileri de AKP’liler tarafından mahallelerde seçim çalışması için dağıtılıyor. Kayyum Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından alınan gıda kolileri ise belediyeye ait araçlarla dağıtılıyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından alınan kolileri AKP’lilere veren kişi ise daha önce AKP Kadın Kolları Başkanı olan ve şimdi de Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığında müdür olarak çalışan Atiye Gülen isimli kişi. Gülen, belediyede müdür olarak çalışırken, AKP Kadın Kollarında yönetici olmaya da devam ediyor. Gülen abisi Mehmet Gülen’i de belediye genel sekreterinin makam şoförü olarak işe aldırdı.

AKP’LİLERİN YEMEK PARASINI ÖDEMEYEN MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Wan Büyükşehir Belediyesinde geçtiğimiz yıl Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Çiçek, 14 Mayıs seçimlerinde AKP’den aday adayı oldu. Wan’da AKP’lilerin 5 yıldızlı bir otelde düzenledikleri etkinlikleri ise Selma Çiçek organize ediyor. Çiçek, geçtiğimiz günlerde AKP’nin otelde düzenlediği yemeğin faturasını imzalamayan müdürü görevden aldı.

Çiçek, belediyede işe girdiğinden bu yana bu faturaları imzalamak istemeyen 3 müdürü görevden aldırdı. Selma Çiçek, ayrıca kızının da Wan YYÜ’de torpil ile işe girmesini de sağladı.