Ahmet Gün, Sêgirk'te toprağa verildi

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden DEM Parti Sêgirk Belde Belediye Meclis üyesi ve parti yöneticisi Ahmet Gün, Sêgirk’te defnedildi.

Şirnex’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Taloka köyünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sêgirk (Şenoba) Belde Belediye Meclis üyesi ve parti yöneticisi Ahmet Gün defnedildi. Sabah saatlerinde oğluyla birlikte kışlık odun toplamaya giderken silahlı saldırıya uğrayan Gün, olay yerinde hayatını kaybetti. Otopsi işlemleri için Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirilen Gün’ün cenazesi, işlemlerin ardında ailesi tarafından alınarak defnedilmek üzere Sêrgirk beldesine götürüldü.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Partisinin il ve ilçe örgütleri, Barış Anneleri Meclisi, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) yöneticilerinin de katıldığı kalabalık bir konvoyla Şirnex’ten çıkarılan cenaze, beldede bulunan Garistana Serê Gund mezarlığına getirildi. Mezarlıkta kılınan cenaze namazından sonra Gün’ün cenazesi, dualar eşliğinde defnedildi.

Defin işlemlerinin ardından kısa bir konuşma yapan DBP Qilêban İlçe Eşbaşkanı Abdullah Yaman, “Ahmet arkadaşımız halkı, dostları ve yoldaşları için bir kale ve yuva gibiydi. Ahmet arkadaşımız, alçak gönüllü ve yurtsever bir insandı. Diline, kültürüne, coğrafyasına ve ulusuna bağlı bir insandı” dedi.

‘KATİLİ DEVLETTİR’

Ahmet Gün’ün 40 yıldır halkının ve örgütünün bir emekçisi olduğunu belirten Yaman, “Ahmet arkadaşımız, bugün zalimler tarafından haksız bir şekilde şehit edildi. Ahmet arkadaş, sadece bir kişi tarafından öldürülmedi bizzat devlet tarafından öldürüldü. 40 yıldır her gün Kürt halkının evlatları karanlık güçler tarafından şehit ediliyor.  Devlet zihniyeti, yıllardır Ahmet arkadaşımız ve onun gibi nice kişinin şehit edilmesine neden oldu.  Hz. Ali, yeryüzünde iki zulüm çeşidinin olduğunu söyler. Birincisi zulüm yapan ikincisi ise zulmü izleyendir. Bunun için kimse Ahmet arkadaşımıza yapılan zulmü izlemesin ve kabul etmesin. Eğer bu zulmü kabul edersek biz de o zulmün ortağı oluruz. Bütün Kürt halkının başı sağ olsun” diye konuştu.

Defin işlemlerinin ardından halk, Gün ailesine taziyelerini sunmak için ailenin evine geçti.

Gün için taziyeler Meheleya Tolîgîya’da bulunan aile evinde kabul edilecek.