Özgürlük Yürüyüşçüleri: Bu yürüyüş Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü içindir

“Büyük Özgürlük Yürüyüşçüleri, Misirc'de kalabalık bir kitle tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, "Bu yürüyüş Sayın Öcalan ve Kurdistan’ın özgürlüğü içindir" dedi.

Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Qers kolu, Sêrt merkezde gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Barış Anneleri’ni ziyaret etti. DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Aslan, "Annelerimiz uzun yıllardır onurlu bir barış için mücadele ediyor. Bu mücadele bizim yolumuzu aydınlatıyor" diye konuştu. 

DEM Parti Milletvekili Keziban Konukçu, “Sizlerin mücadelesi Türkiye kadın mücadelesine yol gösteriyor. Mücadeleniz önünde saygı eğiliyoruz" dedi.

Barış Annelesi Maşallah Işık Arslan, “Bu yürüyüş özgürlük, eşitlik yürüyüşü. Herkesin bu yürüyüşü görmesi gerek. Yürüyüşçülere başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.. Barış Annesi Ayşe Taşçı ile Zere İnan, buluşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için kilamlar seslendirdi. 

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÇÜLERİ MISIRC'DE

 

Yürüyüşçüler, daha sonra Misirc (Kurtalan) ilçesine geçti. Yürüyüşçüler, burada kitlesel bir şekilde karşılandı. “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla seçim bürosu önüne kadar yürüyüş yapıldı. Coşkunun hakim olduğu buluşmada konuşan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, şunları dile getirdi: “Bu yürüyüş Sayın Öcalan ve Kurdistan’ın özgürlüğü içindir. Sayın Öcalan bir çok kez ateşkes ilan etti. Barış için elinden geleni yaptı ama 3 yıldır kendisinden haber alamıyoruz. Biz onun özgürlüğü için yürüyorsak halkımız da bize destek olmalıdır. Bu iktidar soykırım politikası ve kirli bir savaş yürütüyor. Cezaevlerinde zulüm var. Ama buna rağmen barış istiyoruz. Muhatap Sayın Öcalan’dır ve onunla oturmanız gerekiyor. Bu topraklar artık savaşa, ölümlere doydu. Kürtlere statü ve Sayın Öcalan’ın serbest bırakılması gerekiyor."