Şirnex Newrozu: Bitmedik, bitmeyeceğiz!

Şirnex’de DEM Parti’nin düzenlediği ve onbinlerce kişinin katıldığı Newroz kutlamasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edilirken, Kürtlerin bitmediği ve asla bitmeyeceğiz mesajı verildi.

NEWROZ KUTLAMASI

“Rabe dema azadî û serkeftinê ye” şiarıyla düzenlenen Newroz kutlamasına onbinlerce kişi katıldı. 

Kutlamada konuşan DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Nurcan Altürk, tüm baskılara rağmen direndiklerini ve mücadele ettiklerini vurguladı. 

ONLARI ANKARA’YA GÖNDERECEĞİZ

Nurcan Altürk, “31 Mart’ta bir seçime gideceğiz. Bizler kararımızı verdik, kayyımların biletini kestik. Onları Ankara’ya göndereceğiz” dedi. 

DEM Parti İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen ise, “Belediye şu an karakol işlevini görüyor. 31 Mart’ta buna son vermeye hazır mısınız? Kirli oyunlar yürütüyorlar, sıkıştılar biliyoruz. Beyaz eşya dağıtıyorlar ama bizim irademiz ve mücadelemizi satın alamayacaklar” şeklinde konuştu. 

DEM Parti Şirnex Belediye Eşbaşkan adayı Berivan Kutlu, “Bugünün Dehakları zulüm, baskıyla kendisini var etmeye çalışıyor. Hacı Lokman Birlik’in, Seve’lerin, Pakize’lerin yoldaşları kararını vermiş zaten. Oyumuz, namusumuz, irademizdir” ifadelerini kullandı. 

NEWROZ ATEŞİ 

Şirnex’teki Newroz ateşi Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivisti Rukiye Işık Yıldız ve DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez’in konuşmasının ardından Cûdi, Çirav ve Gabar dağlarının ortasında bulunan alanda yakıldı. 

Daha sonra sahne alan sanatçı Kadir Çat, şarkılarını seslendirirken onbinler hep bir ağızdan Çat’ın “Benim meskenim dağlardır dağlar” şarkısına eşlik etti.

ÖZTÜRK: KÜRTLERİ BİTİREMEZSİNİZ

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Şirnex’in direnişinin Kurdistan tarihine geçtiğinin altını çizerken, “Direnişin kalesinde tilkilerin işi yoktur, oyunları bir yere kadardır. 31 Mart’ta Botan o kurnaz tilkilere net cevabı verecektir” dedi. 

Öztürk, “Kürtleri bitirmek istiyorlar ama biz Kürtler bitmeyiz. Yıllardır bu sistemle bir sorumuz var; dilimizi kabul etmiyorsunuz. Toprağımızı kabul etmiyorsunuz, toprağımız Kurdistan’dır” diye ekledi. 

Öztürk şöyle devam etti: “Sizin kirli zihniyetinize karşı direnen Kürt halkına karşı katliamlar gerçekleşti. Zilan, Dersim, Roboski, Halepçe katliamını bu halk unutmaz. Tüm bu katliamlara karşı Kürt halkı barış, özgürlük demekten vazgeçmedi. Kazanacağız, başaracağız. Bize diyorlar ki onursuz bir yaşamı kabul edin, bizler bunu kabul etmeyiz. Tarihimize bakın kimler geldi kimler geçti. Sizin kirli zihniyetiniz de geldi ama Kurdistan’dan geçip gidecektir. Kürt halkı bir kere değil binlerce kez çözüm kimdedir sizlere gösterdi. 2015 yılında Abdullah Öcalan ile görüştünüz, çözüm süreci yaşandı. Ama bu çözüm süreci bu kirli zihniyetin işine gelmedi, masayı dağıttılar ve Sayın Öcalan üzerindeki tecridi derinleştirerek savaşı devam ettirdiler. Dört parça Kurdistan’da saldırılarını devam ettiriyorlar ama bizler bu saldırıları boşa çıkaracağız. Siz ne kadar baskı altına alırsanız alın Şirnex halkı yine burada. Bizler bitmedik, hiçbir zaman da bitmeyeceğiz. Demokrasi ve özgürlük istiyorsanız, Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayın. Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz.  Yolumuz açıktır, aydınlık günler bizi bekliyor, hep birlikte aydınlık günleri tüm ülkeye yayacağız.”

Kutlamalar sanatçı Şehrîbana Kurdî’nin seslendirdiği şarkılar eşliğinde sona erdi.