Şırnak ve Hakkari’de gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gever’de 4, Şırnak’ta ise 1 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG-BİM açıklamasında, Muş’taki çatışmada hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgileri de açıklandı. HPG, Kars ve Mardin’de de iki gerillanın hayatını kaybettiğini belirtti.

HPG’nin internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

GEVER’DE 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 10 Ağustos günü saat 11.00’de Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişêr tepesinin yol güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusu askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman askerlerinden tespit edilebilen 4 asker öldürülmüş, bir kepçe aracı da darbelenmiştir. Eylemden sonra işgalci TC ordusu obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

ŞIRNAK’TA 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

9 Ağustos günü saat 08.20’de güçlerimiz, Şırnak’a bağlı Gundıkê Melê tepesindeki işgalci TC ordusu askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinden tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.

MUŞ’TA 2 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

8 Ağustos günü saat 10.00’da işgalci TC ordusu, Amed, Muş ve Bingöl üçgeninde bulunan Şenyayla alanında bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda alana indirmeler yapan düşman güçleri, kobra tipi helikopterlerle alanı bombalamıştır. İndirmelerden sonra işgalci TC ordusu askerleri ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır.  Bu çatışmalarda ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan 2 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Operasyon 9 Ağustos günü alandan geri çekilmiştir.  

Kod Adı: Azad Siser
Adı Soyadı: Mehmet Akdin
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Mesiye - Necat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Ağustos 2017 / Muş

Azad – Mehmet Akdin

Kod Adı: Rojhat Andok
Adı Soyadı: Yüksel Çiçek
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Bahriye – Mehmet Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Ağustos 2017 / Muş

27 Temmuz günü işgalci TC ordusu, Mardin’in Omerya (Ömerli) ilçesine bağlı Stlilê alanında bir operasyon başlatmıştı. Operasyonda güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda Pale Kawa yoldaşımız düşman güçlerine karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. Şehit olan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Pale Kawa
Adı Soyadı: Mahsum Polat
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Halime - Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Temmuz 2017 / Mardin

29 Temmuz günü yaptığımız açıklamada, 6 Temmuz günü Kars’ın Çemçe alanında şehit olan 5 arkadaşımızın sicil bilgilerini paylaşmıştık. Sadece kod adını Mordem olarak paylaştığımız arkadaşın sicil bilgileri tarafımızca netleştirilmiştir. Arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Armanc Karayazı
Adı Soyadı: Aykut Özmen
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Perihan - Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2017 / Kars