Şırnak’ta 2 kontra öldürüldü

HPG BİM, HPG gerillalarının Şırnak ile Avkamasiya köyü arasındaki yolun güvenliğini sağlamaya çalışan bir birliğe yönelik eylem düzenlendiğini belirtti. Eylemde 2 asker öldürüldü.

İnternet sitesinde yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının eylemlerine ilişkin şunları belirtti:

“Şehit Serdem ve Şehit Nudem devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 7 Kasım günü saat 19.00’da Şırnak ile Avkamasiya köyü arasındaki yolun güvenliğini sağlamaya çalışan bir düşman birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Hedeflenen kulede isabetli vuruşlar sonucunda tespit edilebilen 2 kontra öldürülmüştür.

AMED’DEKİ OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

1 Kasım günü işgalci TC ordusu Amed’in Farqin (Silvan) ilçesine bağlı Mala Çalê, Cumatê, Şêlıma ve Hazro'ya bağlı Zılek köylerinde bir operasyon başlatmıştı. Operasyon 3 Kasım günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

BİTLİS’TE BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

4 Kasım günü saat 01.30 sularında Bitlis’e bağlı Qesrik köyü yakınlarında işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşan gerilla güçlerimiz, düşman ile çatışmaya girmiştir. Yaşanan çatışmada ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Bu çatışmada düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Bahoz yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.”

Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Bahoz Argeş
Adı Soyadı: Nurettin Çeken
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Melehat - Kenan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 4 Kasım 2017 / Bitlis