Şêx Saîd’in hedef alınması protesto edildi

Êlih Emek ve Demokrasi Platformu, Şêx Saîd’in hedef alınmasını protesto etti, "Değerlerimize saldırıyı kabul etmeyeceğiz" dedi.

Êlih Emek ve Demokrasi Platformu, Şêx Saîd'in hedef alınmasına ilişkin Yılmaz Güney Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. “Dest û zimanê xwe yên qirêj ji nirxên me vekişînin” pankartının açıldığı eyleme Tevgera Jinên Azad (TJA),  Barış Anneleri Meclisi, Emek ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi İl Örgütü,  Êlih Barosu ile platform bileşenleri katıldı.  
Eğitim Sen Êlih Şubesi Başkanı Ramazan Bilmez,  hak mücadelesi yürütmüş olan Şêx Saîd ve yol arkadaşlarının üzerinden Kürt halkının değerlerine yönelen ırkçı-şoven saldırıları kabul etmeyeceklerini belirtti.

Bilmez, Şêx Saîd ve yol arkadaşlarının tıpkı Seyit Rıza, Nuri Dersimi gibi Kürt halkının önemli değerlerinden olduğunu belirterek, “Bir bulvara ismi verilmesi üzerinden Şeyh Said ve yol arkadaşlarının aziz hatırasına yönelik ırkçı-şovenist, saldırgan ve gerçekdışı açıklamalar kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

'KÜRT HALKININ DEĞERLERİNE SALDIRIYI KABUL ETMEYECEĞİZ'

Ülkede inkâr, imha ve asimilasyon politikalarından kaynaklı temel sorunların çözülemediğini kaydeden Bilmez, “Savaşın tırmandırıldığı, şiddet politikalarının yaşamın her alanına yayıldığı, demokrasinin, hukukun, temel insan hakları ve özgürlüklerinin rafa kaldırıldığı bir süreci hep beraber yaşıyoruz. Savaşların sürdüğü bu topraklarda barış, eşitlik, adalet, özgürlük, demokrasi ve Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözümü için mücadele ederken Kürt halkının değerlerine de sahip çıkacağız. Güneş balçıkla sıvanmaz. Hak mücadelesi yürütmüş olan Şeyh Said ve yol arkadaşları üzerinden Kürt halkının değerlerine yönelen ırkçı-şoven saldırıları kabul etmiyoruz” dedi.