Şenyaşarlar: Adaletsiz yaşam zulümdür

Şenyaşarlar, "2023'ten beklentimiz adalettir. Adaletsiz yaşam zulümdür" dedi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa'daki adliye önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 662’nci gününde devam ediyor.

Nöbete ilişkin konuşan Emine Şenyaşar,  2022 yılında da zulüm çektiklerini belirterek, “2023 yılında bu zulmümüz batsin, oğlum evine gelsin. Adalet istiyoruz. Hapishanelerde haksız yere tutulan herkes bırakılsın" dedi.

 Adliye önünde 2022 yılının kendileri için zulüm, baskı, müdahalelerle geçtiğini belirten Ferit Şenyaşar ise 2022 yılındaki tek taleplerinin adaletin sağlanması olduğunu söyledi. Şenyaşar, "Adalet bir gün herkese lazım olacak. Ortada bir hukuksuzluk, bir zulüm var. Katliamı yapan iktidar partisinin milletvekili olduğu için yargı işlemiyor. Bize yapılan bu zulmü kabul etmedik. Bize bu hukuksuzluğu yapan herkesin yargılanacağına inanıyoruz. 2023'ten beklentimiz adalettir. Adaletsiz bir yaşam istemiyoruz. Adaletsiz yaşam zulümdür" diye konuştu.