GÖRÜNTÜLÜ

Şengal Özerk Yönetimi: Efrîn o vahşi çetelerden temizlenecek

Efrîn’in Türk devleti tarafından işgal edilişinin altıncı yıldönümünde yaptığı açıklamada, “En yakın zamanda Êfrîn’in o vahşi çetelerden temizleneceğine, halkın tekrardan evine döneceğine inanıyoruz” dedi.

Açıklama Şengal Dağı eteklerinde bulunan Şehîd Dilgeş ve Şehîd Berxwedan Şehitliğinde yapıldı. 

Açıklamaya şehit aileleri ile Özerk Yönetime bağlı kurumları katıldı. 

 Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Riham Hasan tarafından yapılan açıklamada, “2018 yılına kadar Efrîn, binlerce yıldır Êzidî, Arap ve Kürtlerin kendi dili ve kültürüyle birlikte yaşadığı demokrasi modeli olabilecek bir yerdi. Hegemon güçlerin çıkarları ve uluslararası toplumun sessizliği nedeniyle Efrîn, işgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından 18 Mart 2018 tarihinde işgal edildi” diye hatırlatıldı. 

Efrîn halkının bugüne kadar işgale karşı geliştirdiği direnişin tarihi nitelikte olduğunu kaydeden Riham Hasan, direnişte şehit düşenleri andı. 

Özerk Yönetim, son altı yıldır Türk devletinin bölgede insanlık dışı suçlar işlediğine işaret ederken, “İşgalci Türk devletinin desteği ile DAİŞ çetelerinin Şengal’de Êzidî halkına yönelik yaptığı insanlık dışı uygulamaların bir benzeri bugün Efrîn’de devam ediyor ve tüm dünya buna tanıklık ediyor. Dün Şengal’di, bugün Efrîn” dedi. 

Açıklamada dünyanın sessizliğine de tepki gösterilerek, Şengal ve Efrîn’de yaşananların hiçbir zaman unutulmayacağı vurgulandı.

Özerk Yönetim “Şengal ve Efrîn birdir diyoruz. Efrîn halkının direnişi ve mücadelesiyle en yakın zamanda Êfrîn’in o vahşi çetelerden temizleneceğine, halkın tekrardan evine  döneceğine inanıyoruz. Nasıl ki geçmişte Osmanlılar yıkıldı bugün de Kobanê, Minbic, Dêrezor, Reqa ve Şengal’de DAİŞ’in yenilmesi Türk devletinin sonunu getirecektir” dedi. 

İşgali kınayan Özerk Yönetim, tüm uluslararası kurumlara seslenerek, “Sorumluluklarınıza sahip çıkarak işgalci Türk devleti ve çetelerinin soykırımcı uygulamalarına son verin” çağrısında bulundu.