Şêladizê'de Türk devleti saldırdı, 3 kardeş kayboldu

Türk savaş uçaklarının Şêladizê’yi bombalamasının ardından 3 kardeş kayboldu. Kardeşlerin katledildiğinden endişe ediliyor.

Türk savaş uçakları 6 gün önce Dihok’un Amêdiyê ilçesine bağlı Şêladizê kasabasında Nêrwe Sîto köyüne bombardıman düzenledi. Bombardımanda köy halkının toprak ve arazisi büyük zarar gördü.

Şeladizêli 3 kardeş bombardımanın ardından kayboldu ve şimdiye kadar akıbetleri hakkında bilgi alınamıyor. Köy halkı günlerdir 3 kardeşi arıyor ancak şimdiye kadar herhangi bir bilgiye ulaşabilmiş değiller. Remezan Mihemed, Tahir Mihemed ve Mecîd Mihemed isimli kardeşler, savaş uçaklarının bombardıman yaptığı gün Nêrwe Sîto köyünde tarlada çalışıyorlardı.

'KATLİAM' ENDİŞESİ

Köy sakinleri, 3 kardeş tarlada çalışırken, Türk savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığını belirtirken, tarlanın yakınlarına gittiklerinde onlara ait kimi eşyaları gördüklerini aktardı. Bombardımanda kardeşlere ait katır telef olurken, kardeşlerin de bombardımanda katledilmiş olabileceğinden endişe ediliyor.

TÜRK MEDYASINDAN BİR YALAN DAHA

Ayrıca Türk medyası 3 kardeşe ait bir görüntü servis etti ve kardeşlerin PKK’li oldukları iddiasını ortaya attı. Uçak kameralarından çekilen görüntüde, sivil insanların katırlarına yük yaptığı anlaşılıyor.