Şehit Sara ve Bişeng, Şengal Dağı’nda anıldı

İşgalci Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehit düşen gerillalar Bişeng Brûsk ve Sara Hogir için Şengal Genç Kadın Birliği ve Êzidxan Gençlik Birliği tarafından bir anma töreni düzenlendi.

Şengal Genç Kadın Birliği ve Êzidxan Gençlik Birliği, bu perşembe günü öğle saatlerinde Şengal Dağında bulunan Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliğinde tören düzenledi.

İki şehit gerillanın anıldığı törende konuşan Êzidxan Gençlik Birliği Sözcüsü Sara Botan, “Geçtiğimiz günlerde Şehit Bişeng ve Şehit Sara arkadaşların şehit düştüğü açıklandı. Yoldaşlarımız işgalci Türk devletinin işgaline karşı mücadele yürütürken şehit düştüler” dedi.

Sara Botan, “Şehit yoldaşlar, Rojava, Kuzey ve Güney Kürdistan’ın dağlarında işgale karşı direndi ve mücadele etti. Türk devletinin bu saldırılarının amacı gençlerin mücadele hattını kırmak ve öz savunma çizgisini yok etmeye yöneliktir. İşgalci Türk devleti, yoldaşlarımızı hedef alarak gençliğin iradesini kıramayacağını iyi bilmelidir” diye ekledi.

İki şehidin yolunda yürüyerek mücadele edecek binlerce Kurdistanlı gencin olduğunu belirten Sara Botan, “Êzidî gençleri olarak bizler de onların mücadelelerinden güç alıyoruz. Çünkü Êzidî gençler olarak bizler de bugün şehitlerin mücadelesi sayesinde çalışmalar yürütüyoruz. Şengal’deki gençlerin örgütlü mücadelesi 10 yıldır şehitlerin emekleriyle devam etmektedir. Onlarca arkadaşımız hedef alındı, şehit edildi. Ancak bizler düşmana boyun eğmedik” şeklinde konuştu.

Sara Botan, “Bugün Rojava, Şengal, Güney Kurdistan ve dağlarında işgalci Türk devleti istediği sonucu elde edemiyorsa bu şehitlerimiz ve Önder Apo’nun direnişi sayesindedir. Türk devleti, şehitlerimizin hayallerinden vazgeçmeyeceğimizi iyi bilmelidir” şeklinde sözlerini tamamladı.