Şehit Êrîş Rojhilat’ın kimlik bilgileri açıklandı

HPG, “20 Ekim 2023 günü Dersim alanında gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşan Êrîş yoldaşımız, ardında bıraktığı büyük yoldaşlık sevgisi ve mücadele mirasıyla her zaman örnek alacağımız bir özgürlük değerimiz oldu” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin açıklamasında, “20 Ekim 2023 günü Dersim alanında gerçekleşen düşman saldırısında değerli Apocu militan Êrîş Rojhilat yoldaşımız şehadete ulaştı” denildi.

Açıklamada, “Sömürgeci Türk devletinin soykırımcı politikalarına karşı onurlu her Kürt genci gibi direnmeyi ve mücadele etmeyi seçen Êrîş yoldaşımız, PKK’yi ve özgürlük gerillasını tek direniş adresi olarak gördü ve tereddüt etmeden katıldı. Katılımını fedailik çizgisinde sürdüren ve nefes aldığı her an’da bu fedailik çizgisini yaratıcıları olan Rêber Apo ve şehitlerimize layık olmayı amaçlayan yoldaşımız militanca duruşu ile bu amacına ulaşmayı başardı.

Yer aldığı her çalışmada ve bulunduğu her alanda Apocu yaşamın savunucusu olmayı esas alan ve buna göre bir yaşamın sahibi olan Êrîş yoldaşımız, özlü kişiliği ile hep örnek alacağımız bir yoldaşımız oldu. Böylesi değerli bir evladı halkımızın özgürlük mücadelesine kazandıran başta değerli ailesi ve yurtsever Vartinîs köyü olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Kimlik bilgileri açıklanan şehit Êrîş Rojhilat’ın mücadelesine dair şu ifadeler kaydedildi: 

Kod Adı: Êrîş Rojhilat
Adı Soyadı: Nuri Elçi
Doğum Yeri: Mûş
Anne – Baba Adı: Müzeyyen – Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ekim 2023 / Dersîm

Êrîş Rojhilat – Nuri Elçi

“Êrîş yoldaşımız Mûş’a bağlı Vartînîs köyünde yurtsever bir ailede doğdu. Ailesinden aldığı kültür ve terbiye ile yetişen yoldaşımız, çevresinde sevilen ve değer gören bir birey oldu. Doğduğu Vartinis köyünün yurtsever kimliğinden dolayı düşman tarafından yakılması ve yakın akrabalarından 9 kişinin katledilmesi Êrîş yoldaşımızın hafızasında hep canlı kaldı. Bundan dolayı düşmana karşı büyük bir öfke duyan yoldaşımız, bu düşman gerçekliğine karşı mücadele eden partimiz PKK’yi erkenden tanıdı ve sempati duydu. Yakın akrabalarından gerilla saflarına katılımların olması ve şehadetlerin yaşanması Êrîş yoldaşımızı derinden etkilediği gibi Partimize bağlanmasını da sağladı. Türk devlet okullarında okuduğu zaman faşist öğretmenlerinden devletin Kürtlere bakışını daha iyi görme imkanı bulan Êrîş yoldaşımız, düşman gerçekliğini daha fazla bilince çıkardı. Aynı zamanda ailesinin geçimine katkıda bulunmak için gittiği Türkiye metropollerinde de bu gerçekliği tüm çıplaklığı ile farkeden yoldaşımız, diğer yandan da kapitalist sistemin insanı özünden çıkaran sahte yaşamından dolayı derin çelişkiler yaşadı. Yaşadığı çelişkilerin cevabının arayışına giren yoldaşımız hem arkadaşlarıyla yaptığı tartışmalarda hem de yaşadığı yoğunlaşmalardan yola çıkarak aradığı cevabın PKK ve Rêber Apo gerçekliğinde olduğunun bilincine vardı. Aynı süreçte DAİŞ çetelerinin Rojava Özgürlük Devrimi’ne yönelik saldırılarını artırması, Rojava ve Şengal’deki halkımıza yönelik katliamlara girişmesi Êrîş yoldaşımızın kararlaşmasında etkili oldu. 2015 yılında okuduğu üniversiteyi bırakan Êrîş yoldaşımız yüzünü Kurdistan dağlarına dönerek gerilla saflarına katıldı.

PKK YAŞAMINA BÜYÜK BİR ANLAM BİÇTİ

İşgalci Türk devletine ve işbirlikçilerine karşı savaşın yoğun olduğu bir süreçte gerilla saflarına katılan Êrîş yoldaşımız, aldığı ilk eğitimlerle gerilla ve dağ yaşamına uyum sağlamada zorluk yaşamadı. PKK’yi kapitalist sistemden kopuş ve özgürlüğe açılan bir kapı olarak değerlendiren Êrîş yoldaşımız, bu nedenle PKK yaşamına büyük bir anlam biçti. Aldığı eğitimlerle sistemin üzerinde yarattığı etkileri bir bir aşmasını başaran yoldaşımız, arındıkça kendisini daha değerli hissettiğini belirtti. Yoğun bir savaş sürecinde gerilla saflarına katılmış olmasından dolayı kendisini askeri anlamda geliştirmeyi en öncelikli hedefi haline getiren yoldaşımız, bu anlamda önemli bir çabanın sahibi oldu. Aldığı eğitimlerle anlam dünyasını her geçen gün zenginleştiren yoldaşımız; dürüst, sade ve özgürlük değerlerine bağlı özellik ve duruşuyla yoldaşlarının saygısını kazandığı gibi, bu özelliklerini daha etkili bir katılımın da zemini yaptı. Sömürgeci Türk devletinin halkımıza yönelik başta Bakurê Kurdistan şehirleri olmak üzere birçok yerde katliamlar geliştirmesi ve buna karşı Apocu militanların fedailik çizgisinde bir direnişle düşmana ağır darbeler vurması Êrîş yoldaşımızı derinden etkiledi. Bundan dolayı katılımın fedailik çizgisinde olması gerektiğine inanan yoldaşımız, bu konuda daha fazla yoğunlaşma yaşadı. Yaşadığı yoğunlaşmalarla fedailiğin bir yaşam biçimi olduğunu bilince çıkaran yoldaşımız özellikle bazı yoldaşlarının yaşamında bunu somut bir şekilde görme şansına sahip oldu. Bu nedenle hem yaşama hem de savaşa fedaice katılma kararı alan yoldaşımız, Şehîd Zîlan’ın (Zeynep Kınacı) iyi bir öğrencisi olmak için büyük bir emek ve çabanın sahibi oldu. Rêber Apo felsefesinde derinleşerek PKK’nin yaşayan özü olan fedaileşmeye ulaşabileceğini bilen yoldaşımız, aldığı Önderlik eğitimleriyle bu konuda önemli adımlar atmayı başardı.

MEDYA SAVUNMA ALANLARI’NDA BAŞARILI BİR PRATİK SERGİLEDİ

Savaşın yoğun yaşandığı birçok alanda görev alan Êrîş yoldaşımız, başta Qendîl ve Xakurkê olmak üzere Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde başarılı bir pratiğin sahibi oldu. Düşman saldırılarının en yoğun olduğu süreçlerde, bu saldırılara karşı sürekli eylem halinde olan yoldaşımız, düşmanın ancak bu şekilde yenilgiye mahkum olduğuna inandı. Düşmana olan öfkesini eylemlerine yansıtmak isteyen yoldaşımız, bunun için her zaman kendisini geliştirmenin arayışında oldu. Özellikle yeni dönem gerilla tarz, taktiğinde uzmanlaşmayı ve Rêber Apo felsefesinde derinleşmeyi hedefleyen yoldaşımız, profesyonel bir Apocu militan olarak dönem görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirdi. Uzun bir süre savaşın yoğun yaşandığı alanlarda yer aldıktan sonra dürüst ve özgürlük değerlerine bağlı kişiliği sayesinde birçok farklı ve önemli çalışmada yer alan Êrîş yoldaşımız, bu çalışmalarda da kendisini geliştirerek, uzmanlık alanlarını daha genişletti. Yer aldığı çalışmalarda her ne kadar başarılı bir pratiğin sahibi olsa da soykırımcı Türk devletine karşı duyduğu büyük öfke nedeniyle yüzü hep Bakurê Kurdistan’a dönük oldu.

ÖRNEK ALACAĞIMIZ BİR ÖZGÜRLÜK DEĞERİMİZ OLDU

Soykırımcı Türk devletine karşı en aktif mücadelenin Bakurê Kurdistan’da yürütülebileceğine inanan yoldaşımız, bu amaçla büyük bir umut, iddia ve kararlılıkla Bakurê Kurdistan’a geçti. Düşmanın Sûr, Cizîr ve Nisêbîn başta olmak üzere halkımıza yönelik birçok yerde katliam gerçekleştirmesinin intikamını almanın arayışında olan Êrîş yoldaşımız, bu amacına ulaşmak için fedakarca ve tereddüt etmeden mücadele etti. Bakurê Kurdistan’da gerillacılık yapma hayalini pratikleştiren yoldaşımız, bu hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu derinden yaşadı. 20 Ekim 2023 günü Dersim alanında gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşarak fedailik çizgisindeki devrim yürüyüşünü tamamlayan Êrîş yoldaşımız ardından bıraktığı büyük yoldaşlık sevgisi ve mücadele mirasıyla her zaman örnek alacağımız bir özgürlük değerimiz oldu.”