Şehit 3 gerillanın kimlikleri açıklandı

Şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Başta şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine ve yurtsever Kürt halkına başsağlığı diliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Güçlerimiz, Türk devletinin 14 Nisan 2022 tarihinde başlattığı işgal saldırılarına fedai ruhla karşı koymuş, tarihi direniş destanları yaratarak bu işgal saldırısını başarısız kılmıştır. Bu tarihi direnişin önemli mevzilerinden biri de Zap’taki Kela Çemço direniş mevzisi olmuştur. Türk ordusu 11 ay 20 gün, yani 353 gün boyunca kimyasal ve yasaklı silahlar da dahil elindeki tüm imkanları kullanarak bütün gücüyle bu direniş mevzimize yönelmiş, ancak yine de Kela Çemço direniş mevzisini düşürememiştir. Kela Çemço direnişçileri uzman tim gerillacılığına dayalı savaş tarzıyla üstün bir performans sergilemiş ve düşmana ağır zayiatlar verdirmiştir. Bu direnişi komuta eden sevk-idare komutanlığımızın karar alıp talimat vermesi üzerine, buradaki direnişçiler 4 Nisan günü Kela Çemço’dan ayrılmıştır. Ancak daha sonra 7 Nisan günü Saca direniş alanında arazideki işgalcilerle karşılaşmış, Türk ordusunun saldırması üzerine çatışmalar yaşanmış, iki kişi ihanet etmiş, ancak Botan Goyî yoldaşımız fedaice karşı koyup savaşarak şehadete ulaşmıştır. İki kişinin ihanet etmiş olması, Kela Çemço direniş mevzisinde 353 gün boyunca yaşanan büyük ve şanlı direnişe asla gölge düşüremez.

Yaklaşık bir yıl boyunca direnişin sürdüğü bu mevzimizde hiçbir kaybımız olmadığı gibi herhangi bir zorlanma da yoktu. Ancak hareketimizin eylemsizlik kararı çerçevesinde siyasi koşulları zorlamamak için, direnişi komuta eden sevk-idare komutanlığımız böyle bir karara gitmiştir. 4 Nisan günü kendi inisiyatifimizle ayrıldığımız Kela Çemço direniş mevzisine daha sonra iki ihanetçinin yol göstermesiyle giren Türk ordusunun bunu bir propaganda ve başarı hikayesine dönüştürmesi yenilgisinin açık bir kanıtıdır. İçinde hiçbir gerillanın olmadığına kesin kanaat getirdikten iki hafta sonra ancak gerilla mevzisine girebilmeye cesaret edebilmişlerdir. Şerefli bir askerlik duruşu olsaydı, böyle yapılmaz, yalanlara sığınmaz ve ‘’gerillanın bıraktığı tüneli teftiş ettik’’ diyerek hakikati ortaya koyarlardı.

Şehadete ulaşan Botan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Botan Goyî
Adı Soyadı: Bilal Mihemed Elî
Doğum Yeri: Zaxo
Anne – Baba Adı: Gurbet – Mihemed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Nisan 2023 / Zap

Botan Goyî yoldaşımız, Botan yöresinin yurtsever Goyî aşiretine mensup bir ailede dünyaya gelmiştir. Qileban’ın Hilalî köyünden olan ailesi Başûrê Kurdistan’a göç edip Zaxo’ya yerleşmek zorunda kalmıştır. Botan yoldaşımız Zaxo’da doğmuş, çocukluğunu ve gençliğini burada geçirmiştir. Ailesinden aldığı yurtseverlik kültürüyle büyüyen Botan yoldaşımız, bir emekçi olarak yaşamını idame ettirmek için farklı işlerde çalışmıştır. 11 yıl boyunca okusa da, Başûrê Kurdistan’daki dili Kürtçe olan ama gençlere hiçbir gelecek vaat etmeyen eğitimini terk etmiştir.

Botan yoldaşımız, çevresine duyarlı, toplumsal kimliğinin bilincinde ve yurtsever bir genç olarak yetişmiştir. Özellikle kadim Botan topraklarından uzakta büyümesi içinde hep bir hasret olarak kalmıştır. Bir genç olarak özgür yaşam ve kimlik arayışı içerisindeyken Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne ilgi duymuştur. Amcasının oğlu olan Berxwedan Goyî yoldaş Minbic’de şehadete ulaşmıştır. Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal saldırısı başlatması, yüz binlerce Efrînli’nin öz yurdundan edilmesi, halkımıza dönük sayısız katliamın gerçekleştirilmesi Botan yoldaşımızda büyük bir kin ve öfkeye neden olmuştur. İşgalci Türk devletinden halkımıza uyguladığı katliamların hesabını sormak için 1 Haziran 2018 tarihinde Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılmıştır. Botan yoldaşımız tarihi 1 Haziran Atılımı’nın yıl dönümünde gerillaya katılarak hamlesel bir yürüyüşün sahibi olacağını daha ilk günden tayin etmiştir.

Gerilla saflarına büyük bir aşk ve istekle katılan Botan yoldaş, tüm benliğiyle kendisini gerillanın özgür yaşamına katmış ve suya hasret topraklar gibi PKK yoldaşlığına sarılmıştır. Apocu ideoloji temelinde gördüğü eğitimlerle kendisini yeniden yaratmış, önemli bir değişim ve gelişmeyi yaşamıştır. Aynı zamanda kendisini gerillacılıkta geliştirmek için temel gerilla kurallarını hızla öğrenmiş, tecrübeli yoldaşlarının iyi bir takipçisi olmuştur. Pratik zekası ile okuduklarını çabuk kavrayan ve hızla pratiğe geçirebilme yeteneğine sahip olan Botan yoldaşımız, tez zamanda önemli bir gelişme kaydetmiştir. Mütevazı duruşu, samimi yoldaşlığı, içten katılımı, fedakarca yaklaşımları tüm yoldaşları tarafından takdirle karşılanmış, herkesin sevgi ve saygısını kazanmıştır.

Elindeki gelişkin savaş tekniğine dayanarak ve bunu hoyratça kullanarak gerilla karşısında üstünlük elde etmeye çalışan Türk ordusunun saldırılarını boşa çıkaracak ve aynı zamanda düşmana güçlü darbeler vuracak gerilla taktiklerine yoğunlaşmıştır. Botan yoldaş, bu temelde gerilla taktiklerinde derinleşerek gerilla tecrübesini uzmanlık düzeyine çıkarmak ve düşmandan hesap sormak istemiştir. Demokratik modernite gerillacılığında uzmanlaşıp profesyonelleşmek Botan yoldaşımızda bir tutku haline gelmiştir. Bu temelde askeri akademiye gitme önerisinde bulunmuş, önerisinin kabul görmesiyle suikast taktiği üzerine kapsamlı eğitimler görerek uzman bir gerilla haline gelmiştir. Botan yoldaşımız uzmanlık eğitimine olan içten katılımı, kendisini tümüyle amaçlarına adaması, bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmaması ve gerillacılığın her ayrıntısına çok ciddi yaklaşması onu başarılı ve uzman bir gerilla haline getirmiştir.

Suikast taktiğinde uzmanlaşmış bir gerilla olarak 2021 yılında Zap alanına geçen Botan yoldaşımız, buradaki savaş sürecine aktif katılmıştır. Erkenden Zap alanını tanımış, gittiği her yerde yoldaşlarıyla hemen uyum sağlamış ve pratiğe atılmıştır. 2021 ve 2022 yılında faşist AKP-MHP hükümetinin kendi iktidarını ayakta tutma pahasına geliştirdiği kapsamlı işgal saldırılarına karşı geliştirilen Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’ndeki yerini almıştır. Araziye ve direniş mevzilerine dayalı uzman tim savaş tarzının geliştirilmesinde rol oynamış, Apocu fedai ruhla destanlar yaratan sürecin etkili bir militanı olarak üzerine düşen sorumlulukları büyük bir başarıyla yerine getirmiştir. Botan yoldaşımız, halkımızın özgür bir gelecek ve özgür bir ülke sahibi olabilmesi için kendisini tamamen adamış ve kutsal özgürlük davamızın zafere ulaşmasına kilitlenmiştir.

Botan yoldaşımız 2022 yılı boyunca Kela Çemço direniş mevzisindeki yerini almış, 14 Nisan’da başlayan işgal saldırılarına karşı yüksek cesareti ve büyük kararlılığıyla cevap vermiştir. Kela Çemço direniş mevzisinde 353 gün boyunca Türk ordusunu durdurabilen ve ağır darbeler vuran yiğit Apocu militanlardan biri olmuştur. 4 Nisan günü mevziden ayrılma kararı alınıp pratikleştirildikten sonra 7 Nisan günü işgalcilerle karşılaşmış, işgalcilerin saldırması üzerine çatışmalar yaşanmış ve Botan yoldaşımız düşmanın eline sağ geçmemek için fedaice çatışarak şehadete ulaşmıştır. Botan yoldaşımız, beş yıllık devrimci mücadele sürecinde Apocu ideolojiye tereddütsüz inanmış, özgürlük davamızın kesin başarıya ulaşması için elinden gelen her türlü fedakarlığı sergilemiş, yaklaşık bir yıl boyunca tarihi bir direniş geliştirmiş ve girdiği son çatışmada da Apocu fedai militanların teslim alınamaz onurlu duruşunu sergilemiştir. Botan halkının ve Goyî aşiretinin kadim yiğitliğini Apocu militanlıkla harmanlayan ve kendi kişiliğinde bir hakikate dönüştüren Botan yoldaşımız, asla unutulmayacak, anısı Özgür Kurdistan’da yaşatılacaktır. Başta değerli ailesi ve yurtsever Goyî aşireti olmak üzere tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz.

TENDUREK’TE 2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Hareketimizin aldığı karar temelinde güçlerimiz eylemsizlik pozisyonunda olmasına rağmen faşist AKP-MHP rejimi saldırılarını sürdürmektedir. 16 Nisan günü Serhed’in Tendurek alanında görevleri başında olan iki yoldaşımıza Türk ordusu tarafından saldırı düzenlenmiş, bunun sonucunda çatışma çıkmış ve yaşanan çatışmada Fedai Komutan Hêjar ile Bager yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Hêjar Zozan
Adı Soyadı: Sevilay Akyıldırım
Doğum Yeri: Erdexan
Anne – Baba Adı: Eflatun – Bilal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Nisan 2023 / Serhed

 

Kod Adı: Bager Baz
Adı Soyadı: Orhan Kalabalık
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Zübeyde – Mihraç
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Nisan 2023 / Serhed

 

HEJAR ZOZAN

Önder Apo’nun emsalsiz emekleriyle ortaya çıkan partimiz PKK; asimilasyon, inkar ve imha saldırıları altında can çekişen ve yok oluşun eğine getirilen Kürt halkını küllerinden yeniden yaratarak bütün ezilenlerin özgürlük umudu haline getirmiştir. Tarih sahnesine görkemle dönen ezilen Kürt halkı Önder Apo’nun öncülüğünde yarım asrı bulan bir efsane yaratmıştır. Her an’ı soluk soluğa geçen ve şehitlerimizin kutsal kanıyla yaratılan değerlerin korunup büyütülmesi için halkımızın yiğit evlatları akın akın mücadele saflarına akmış ve bu özgürlük yürüyüşü kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. PKK’nin mücadele ruhuyla bütünleşen yurtsever halkımız Kurdistan’da serhildan geleneği yaratarak mücadelemizi büyük bir coşkuyla sahiplenmiştir. PKK’nin kutsal ve yenilmez direniş çizgisi Kurdistan’ın her karış toprağına sirayet etmiş ve işgalcilere karşı benzersiz bir mücadele geliştirilmiştir.

Serhed’in kadim ve güçlü toplumsal değerlerinin hakim olduğu ve PKK direniş geleneğinin son derece canlı olduğu Erdexan ilimiz de mücadele geleneğimizin hızla yayıldığı merkezlerden olmuştur. Yurtsever halkımızı PKK’nin yarattığı direniş kültüründen uzaklaştırmayı amaçlayan sömürgeci Türk devleti Erdexan ilimizi özel olarak hedeflenen ve kirli soykırım saldırılarının merkezi haline getirmiştir. Bütün bu saldırılara rağmen Serhed’in kadim direniş kültüründen beslenen yurtsever halkımız, Önder Apo ve PKK çizgisini her zaman ve her koşul altından tereddütsüzce sahiplenmiştir. Serhed’in işgale ve işgalciye geçit vermeyen kadim direniş kültürünü özümseyen ve yurtsever bir ailede dünyaya gözlerini açan Hêjar yoldaşımız, bu güçlü toplumsal değerlerle büyüme şahsına sahip olmuştur. Çocukluk yaşlarından itibaren gerillanın direnişine ve mücadelesine tanıklık etmek Hêjar yoldaşımızın Kurdistan Özgürlük Mücadelesi ile erkenden güçlü bağlar kurmasını sağlamıştır. Genç ve onurlu bir Kürt kadını olarak kadın gerillaların Kurdistan’ın kadim dağlarında işgalcilere karşı yürüttüğü benzersiz gerillacılık Hêjar yoldaşımızın özgürlük iradesi ve Önder Apo felsefesiyle kendini donatarak yenilmez hale gelen Kürt kadın gerçekliğini tanımasını sağlamıştır. Sistem içinde kadının yok sayılması, köleleştirerek dört duvar arasına hapsedilmesi Hêjar yoldaşımızın sistem karşısında derin sorgulamalar içine girmesine neden olmuştur. Okumak için gittiği Türkiye metropollerinden Ankara, Gazi Üniversitesi’nde Kürt halkına karşı geliştirilen ayrımcılık ve saldırılara tanıklık eden Hêjar yoldaşımız, hem sistemi hem faşist TC rejimini yakından tanımıştır. Sürekli Önder Apo’yu okuyarak derinleşen ve sorularına cevap bulan yoldaşımız PKK’nin bütün kadınların, gençlerin ve ezilenlerin yegâne özgürlük umudu olduğu gerçeğine bütün kalbiyle inananmış, büyük bir kararlılıkla mücadele saflarına katılma kararlılığına ulaşmıştır. Bir süre gençlik çalışmalarında yer alarak Kürt gençlerini kirli soykırım saldırılarına karşı korumak için mücadele eden yoldaşımız mücadelesini asla yeterli görmemiş her zaman daha fazla katılmanın, emek vermenin yol ve yöntemlerini aramıştır. Önder Apo’nun İmralı soykırım sisteminde tutulmasını hiçbir zaman kabul etmeyen yoldaşımız, halkımızın özgür iradesinin fiziki özgürlüğünü mücadelesinin merkezi haline getirmiştir. 2002 yılında Önderliğimize karşı geliştirilen Uluslararası Komplo’yu protesto eylemlerine katılarak haklı öfkesini haykıran yoldaşımız, sömürgeci Türk devleti tarafından tutuklanış ve 4 ay zindanda kalmıştır. Zindandan daha güçlü bir irade ve mücadele kararlılığıyla çıkan Hêjar yoldaşımız, en baştan itibaren fedai tarzda bir mücadeleyi esas almış ve 2005 yılında Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılmış, devrimci yaşantısı boyunca fedailer çizgisinde onurla yürümüştür.

Kurdistan’ın kadim direniş dağlarında Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılan yoldaşımız, PKK’nin kutsal yaşamına dahil olarak hızla uyum sağlamıştır. Yeni savaşçı eğitimini başarıyla tamamlayan yoldaşımız, sahip olduğu derin yoğunlaşmalarıyla öne çıkmış, güçlü iradesi ve militan katılımıyla bütün yoldaşlarının dikkatini çekmiştir. Yaşamın her an’ına büyük bir ciddiyetle yaklaşan Hêjar yoldaşımız, kutsal şehitlerimizin emaneti olan PKK değerlerini, yaşamını ve yoldaşlık ilişkilerini özümsemiş, hissederek yaşama aktarmayı esas almıştır. Katıldığı ilk günden itibaren Zîlan ve Bêrîtanlar’ın mücadele çizgisini esas alan Hêjar yoldaşımız, yeni savaşçı eğitiminden hemen sonra Hêzên Taybet’e katılmış ve 18 yıl boyunca fedaice bir yaşam ve mücadelenin sahibi olmuştur. Sürekli kendisini eğiten ve geliştiren yoldaşımız, öğrendiklerini yeni yoldaşlarına aktarmış ve onların Önder Apo çizgisinde güçlü bir yürüyüş sahibi olmaları için büyük bir emek vermiştir. Parti saflarında hızla gelişerek erken dönemde sorumluk alan Hêjar yoldaşımız, birçok önemli çalışmada uzun yıllar kalarak emek vermiş, kritik dönemlerin göreve hazır militanı olmuştur. Aldığı her görevi büyük bir sabır ve kararlılıkla sonucu götüren Hêjar yoldaşımız, Apocu kadın bir militan olarak gelenekten beslenen ve yeni dönemin zafer ruhunu taşıyan genç komutanlarımızdan olmuştur. Özellikle teknik alanda mücadelemize büyük katkılar sağlayan gelişmelerin açığa çıkmasında büyük bir rol oynayan yoldaşımız, her alanda kendisini geliştirmek için yoğun bir çaba sahibi olmuştur. Sade ve mütevazi kişiliğiyle bulunduğu her ortamda yoldaşlarının gönlünden taht kuran Hêjar yoldaşımız, PKK yoldaşlığını layıkıyla yaşayan ve yansıtan örnek bir militan olmayı başarmıştır. Aldığı kritik görevleri üstün bir başarıyla yerine getiren ve birçok stratejik çalışmanın sonuç almasında ön ayak olan Hêjar yoldaşımız; Avaşîn, Zap ve Heftanîn başta olmak üzere birçok alandan öncü düzeyde görev almış, PKK ve PAJK çizgisinin güçlü bir temsilci olmuştur.

Bir süre yeni savaşçı eğitme görevini alan Hêjar yoldaşımız, Parti saflarına katılan genç yoldaşlarımıza PKK kültür ve ahlakını aktarmış ve birikimi yoldaşlarına yansıtmıştır. Avaşîn’den sonra Zap alanına geçen mücadelesini büyüterek devam ettiren Hejar yoldaşımız, sömürgeci Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı direnişi ören ve işgalcilere en ağır darbeleri vuran ve yeni dönem gerilla taktiklerini ustaca pratiğe aktaran komutanlarımızdan olmuştur. Demokratik Modernite Gerillacılığını içselleştirerek hayata geçiren ve bulunduğu her ortamda hakim kılmayı esas alan Hêjar yoldaşımız, Apocu felsefenin yarattığı öncü kadın komutanlarımızdan olmuştur. Sömürgecilerin işgal hayallerine büyük darbe vuran yoldaşlarımızdan olan Hêjar yoldaşımız, savaş sanatındaki ustalığını bulunduğu alanlarda gerçekleştirdiği eylemlere güçlü bir şekilde yansıtmıştır. Sömürgeci TC devletinin 2019 Ağustos’unda Heftanîn alanını hedef alan işgal saldırıları karşısında Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın başlattığı Cenga Heftanîn Devrimci Hamlesi’nin komutanlarından olan Hêjar yoldaşımız, Heftanîn’de gelişen tarihi direnişin mimarlarından olmuştur. Fedaice direnen ve Heftanîn’de destanlar yazan Bargiran, Esmer, Rûstem ve Zelaller’in şahsında ölümsüz şehitlerimizin mücadele mirasını zafere taşımak için durup dinlenmeden aldığı tarihi sorumluğun ağırlığını bilen ve buna göre bir katılımı esas alan Hêjar yoldaşımız, yaşamının her an’ını mücadeleye adamıştır. Sömürgecilerin saldırılarına karşı kendisini Apocu çizgide derinleştirip yeniden yaratarak cevap veren yoldaşımız, zor dönem ve görevlerin fedai YJA Star militanı ve komutanı olarak her zaman en ön saftan olmayı, işgalcilere ağır darbe vurmayı hedeflemiştir. Heftanîn’de YJA Star Eyalet Komutanlığı düzeyinde görev alan ve başarılı komutanlık pratiği sergileyen Hêjar yoldaşımız, hep özlemini duyduğu ve hayalini kurduğu Bakurê Kurdistan’da gerillacılık yapma arzusuyla yüzünü Bakur’a dönerek fedai komutanımız Şehîd Delal Amed’in izinden yürümüştür. Doğup büyüdüğü direnişçi Serhed topraklarına fedai bir komutan olarak dönmenin haklı gururu ve sevincini yaşayan Hêjar yoldaşımız, Önder Apo felsefesinin yarattığı ve öncüleşerek özgürlüğe tutkuyla yürüyen özgür kadın çizgisinin temsilcisi olarak mücadelemizde unutulmaz bir miras bırakmıştır.

Her an’ı direniş ve mücadele içinde geçen 18 yıllık gerillacılık yaşantısı boyunca her zaman örnek bir militan ve komutan olan, yüksek Apocu özellikleri özümseyerek yaşama aktaran ve bulunduğu her ortamda Kadın Özgürlük İdeolojisi’nin doğru temsili yapan Hêjar yoldaşımız, katılım temposunu sürekli yükselterek izinde yürüdüğü fedailere layık bir yoldaş ve YJA Star bayrağını hakkıyla taşıyan fedai bir komutan olmuştur.

Serhed’in yiğit kadını, PKK ve PAJK çizgisinin öncü komutanı Hêjar yoldaşımızın fedaice yaşamı ve katılımı biz geride kalan yoldaşları tarafından esas alınacak ve ardında bıraktığı mücadele mirası mutlaka saferle taçlandırılacaktır.

 

BAGER BAZ

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin ilk gelişim gösterdiği Serhed’in yurtsever ve önemli direniş alanlarından olan Qelqelî, mücadele saflarına gönderdiği yüzlerce yiğit evladıyla halkımızın özgürlük mücadelesinin gelişiminde başat bir rol oynamıştır. Düşmanın her türlü baskı ve işkencelerine karşı hiçbir şekilde yurtsever duruşundan taviz vermemiş, her zaman mücadelemize sahip çıkarak daha da gelişmesi için emek ve bedel vermiştir. Bager yoldaşımızın ailesi de Qelqelî’nin değerli bir ailesi olarak özgürlük mücadelemizi sahiplenmiş ve bu uğurda bedel vermekten çekinmemiştir. Böylesi değerli bir ailede doğan Bager yoldaşımız da hiç kuşkusuz ailesinin kadim Serhed kültürü ve yurtseverlik özelliğinden etkilenmiş, kişiliğini bu temellerde şekillendirmiştir. Gençlik dönemine kadar doğal köy ortamında büyüyen yoldaşımız, köy toplumunun en sade ve dürüst özelliklerini kazanmıştır. Ailesinden gerilla saflarına katılımların ve şehitlerin olması Bager yoldaşımızın daha küçük yaşlardan itibaren partimiz PKK’yi tanımasını sağlamış, gerillaya hayranlık beslemesine neden olmuştur. Bundan dolayı gerilla olmayı çocukluk hayali yapmış ve büyüdükçe bu hayalini de büyütmüştür. Gençlik dönemlerinde ailesinin geçimini sağlamak için Türkiye metropollerine gitmek zorunda kalan Bager yoldaşımız, burada düşman gerçekliğini daha yakından görmüştür. Her ne kadar Kurdistan’da düşmanın çıplak baskı ve işkencelerine şahitlik etmişse de gittiği metropollerde düşmanın halkımıza yönelik geliştirmek istediği soykırım siyasetini ve özel savaş uygulamalarını daha yakından görmüş ve hissetmiştir. Düşmanın bu politikalarını karşı büyük bir öfke duyan Bager yoldaşımız, bu düşman gerçekliğine mücadele etmeyi bir görev bilmiş ve mücadele safları içerisindeki yerini almıştır. Bager yoldaşımız anladıklarını kısa sürede pratiğe geçirerek, erkenden gelişme kaydetmiş ve profesyonel bir devrimci olmuştur. 2019 yılında bir akrabasını şehadete ulaşması üzerine şehitlerimize bağlılığın gereği olarak mücadelesini daha da büyütmek istemiş ve bunun da gerilla saflarına katılmaktan geçtiği gerçekliğinden hareketle gerilla saflarına katılma kararı almıştır.

Gerilla saflarına katıldıktan sonra ilk eğitimi alan yoldaşımız, istekli ve kararlı katılımı sayesinde kısa sürede yılların tecrübesini edinerek yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Gerilla ve dağ yaşamına uyum sağlamakta zorluk çekmemiş, emekçi ve fedakar özellikleriyle kısa sürede yoldaşlarına öncülük etmeye başlamıştır. Yeni dönem savaş taktiğini anlamak ve gereklerini yerine getirmek için büyük bir çaba sarfeden Bager yoldaşımız bu konuda üzerine düşen tüm göreve ve sorumlulukları yerine getirmek için çabalamış, içerisinden geçtiğimiz tarihi sürece cevap olmaya çalışmıştır. Bu temelde savaş tünellerinin yapımından kendisini askeri anlamda eğitmeye kadar çok boyutlu bir hazırlığın içerisinde olmuş, bu özellikleriyle yoldaşlarına da örnek olmuştur. Medya Savunma Alanları’nda birçok bölgede pratik yürüten Bager yoldaşımız bulunduğu her alanda samimi yoldaşlığı ve tereddütsüz katılımı ile yoldaşlarını sevgi ve saygısını kazanmıştır. Öğrendiklerini çabuk kavrayan ve hemen pratiğe geçirmek isteyen yoldaşımız, bu özelliği sayesinde gerilla saflarında da kendisini geliştirmiş ve sürecin ağır sorumluluklarını yüklenebilecek seviyeye ulaşmayı başarmıştır. Önder Apo’yu ve İmralı’daki soluksuz bir şekilde verdiği mücadeleyi yakından hisseden Bager yoldaşımız, Önderliğimizin ve kahraman şehitlerimizin öncülüğünde yürütülen mücadelemizi daha da büyütmek, Önderlik ve şehitler gerçekliğine doğru bir temelde cevap olmak için Bakurê Kurdistan’a gitmeyi önermiştir. Gerilla mücadelemizin en zorlu alanlarından biri olan Serhed alanına gitmeye hak kazanan Bager yoldaşımız, yakından tanıdığı Serhed coğrafyasında başarılı bir pratiğin sahibi olmayı en öncelikli hedeflerinden biri olarak belirlemiştir. Bir Serhed’li gerilla olarak yöre halkını iyi tanıması Bager yoldaşımızın etkili bir mücadele yürütmesi için avantaj olmuştur. Bir Serhed’li olarak kadim Serhed kültürünü layıkıyla taşıyan yoldaşımız aldığı Apocu kültür ve ahlakla öncü bir militan olmuş ve halkımızın önderlik etmeye başlamıştır. Büyük umutlarla ve iddialı bir şekilde gittiği Serhed alanında Apocu militanlığın önemli bir temsilcisi olmayı başaran Bager yoldaşımız 16 Nisan 2023 günü Tendurek alanında düşmanla girilen çatışmada son nefesine kadar fedaice savaşmış ve Hêjar yoldaşımızla birlikte şehadete ulaşmıştır. Bager yoldaşımızın bizlere devrettiği özgürlük mücadelesini, onun şahsında tüm kahraman şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirme iddia ve kararlılığıyla mutlaka zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

Bu temelde başta şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine ve yurtsever Kürt halkına başsağlığı diliyoruz.“