Özgürlük Yürüyüşü sürüyor: İmralı işkence sistemini yıkacağız

Büyük Özgürlük Yürüyüşü Qers kolunda yer alanlar, Mûş’un Milazgir ilçesine ulaştı. DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek, "İmralı işkence sisteminin lağvedilmesi için yürüyeceğiz. Zafer, özgürlüğü için yola çıkanlarındır” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü, 5’inci gününde sürüyor. İki koldan başlatılan yürüyüşün Qers kolu, Agirî’den sonra sabah saatlerinde Mûş’un Milazgir (Malazgirt) ilçesine ulaştı.

Özgürlük Yürüyüşçüleri, ilçe halkı ile selamlaşarak DEM ilçe örgütü binası önüne kadar yürüdü. O anlarda çevrede bulununlar da yürüyüşü alkışlarıyla sahiplendi.

'ÖRGÜTLÜ GÜÇ' MESAJI

Parti binası önünde konuşan HDK Eşsözcüsü ve DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek, eşitlik, adalet ve hukukun ağır bir problem halini aldığını ifade ederek, ülkenin baskı, sömürüyle yönetildiğini ifade etti.
Çiçek, “Biz her türlü zorluk altında ve çökmemiş Kurdistan’da bu yürüyüşümüzü toplumsallaştırmak için yola çıktık. Kürt sorununun demokratik çözümü olmadığı sürece yoksulluk, açlık, sürgün, zindan, ölüm bu topraklarda kol gezecek. Bu ülkede eşitlik, adalet ve özgürlüğü savunduğumuz için yola düştük” dedi.
Mereş merkezli depremlerde yaşamını yitirenleri anan Çiçek, şunları dile getirdi: “Yarın depremin birinci yıl dönümü.  ‘Vatan, millet, Sakarya’ diyenler enkazın altında kaldı. ‘Kürt anasına görmesin’ diyenler enkazın altında kaldı. Depremde on binlerce insan hayatını kaybetti. Ama onlar hala vatan, millet, Sakarya diyor. Bayrak dedikçe o talanınızı gizliyorsunuz. Bu coğrafyaya düşmanlık yapanlar sizlersiniz, biz değil. Bu enkazı ancak halkın gücü kırar. Bu enkazı sırça köşklerde oturanlar değil, halkın örgütlü gücü temizler.”

'ABDULLAH ÖCALAN MİLYONLARIN ÖNDERİDİR'

Çiçek, “Kürt sorununun demokratik çözümü dediğimizde, bir hakikat var. Kürt halkı, Sayın Öcalan’ı önderi ve tek muhatap olarak görüyor. Sayın Öcalan ile halkın duygu ve düşünce birliğinin arasına mesafe koymaya çalışan her türlü tecride karşı duracağız. Yıllar önce milyonlar imza vererek Sayın Öcalan’ı önderi olarak kabul etti. Bu devlet, çözüm sürecinde bu hakikati kabul etti. Biz hakikatin ne olduğunu gösteriyoruz. Bu yol, hakikat yoludur, kutlu olsun. Bu yolun sonu Kürt halkının özgürlüğüne kavuşması, tecrit politikalarının lağvedilmesidir. Sayın Öcalan, Kürt halkının lideridir. Bu konuda yoğunlaşması olan, çözümün yolunu bilen ve buna önderlik edecek bir insandır. Bu yolu, İmralı işkence sisteminin lağvedilmesi için yürüyeceğiz. Zafer, özgürlüğü için yola çıkanlarındır” diye konuştu.

 Parti binasına giren heyet üyeleri, yürüyüşün amacına dair halkla sohbet etti. Yine Abdullah Öcalan’ın geçmişte kaleme aldığı bazı yazıları okundu. Heyet, daha sonda Mûş’un Kop (Bulanık) ilçesine doğru yola devam etti.