GÖRÜNTÜLÜ

İşte Türk ordusunun kimyasal silahlarla saldırısının görüntüleri

İşgalci Türk ordusu, Medya Savunma Alanlarına bağlı Metîna bölgesinde kimyasal ve taktik nükleer silahlar kullandı. HPG kaynaklarının 4 gerillanın şehit düştüğünü bildirdiği saldırının görüntüleri yayınlandı.

İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarında işlediği savaş suçlarına bir yenisi daha eklendi. HPG’nin daha önce 18 ve 20 Aralık tarihlerinde iki ayrı basın açıklamasıyla Türk ordusunun Metîna’da gerillaya yönelik kimyasal ve taktik nükleer silahlarla saldırdığını duyurduğu olaya ilişkin görüntüler yayınlandı.


Görüntülerde gerilla mevzilerinin taktik nükleer ve kimyasal silahlarla bombalandığı görülüyor. Videoda ayrıca bombardımanın tünellerde yol açtığı tahribat da belgeleniyor.

HPG, insanlığa karşı suç niteliği taşıyan saldırıda 4 gerillanın şehit düştüğünü bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 18 ve 20 Aralık 2023 tarihlerinde saldırılara ilişkin şu bilgileri paylaşmıştı:

“14, 15 ve 16 Aralık’ta Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 41 kez yasaklı patlayıcılar ve kimyasal gazlar ile bombalandı. Ayrıca 1 kez de taktik nükleer bomba ile bombalandı. 

18 Aralık’ta Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz, 2 kez yasaklı patlayıcılar ve kimyasal gazlar ile bombalandı.”