İşgalci Türk ordusu 41 kez saldırdı

İşgalci Türk ordusu son üç günde direniş mevzilerini 2 kez yasaklı silahlarla, 5 kez savaş uçakları, 34 kez obüs, havan ve tanklarla bombaladı. Gerillaların kendisini savunması sonucu 5 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “İşgalci Türk ordusu güçlerimizin eylemsizlik pozisyonuna rağmen saldırılarını sürdürmektedir. AKP-MHP faşizminin iktidarı uğruna gerçekleştirdiği bu saldırılar aralıksız bir biçimde devam ederken, bu saldırılarda güçlerimizin üzerine sürülen işgalciler de ölmektedir. Sadece son üç günde direniş mevzilerimizin 2 kez yasaklı silahlarla, 5 kez savaş uçaklarıyla, 34 kez obüs, havan ve tanklarla bombalanmasının ve de 4 işgalcinin ölmesinin tek sebebi AKP-MHP faşizmidir” dedi.

HPG, işgalci Türk ordusu tarafından gerilla güçlerine ve direniş alanlarına dönük gerçekleştirilen saldırıların ayrıntılarına ilişkin de şunları belirtti:

“Zap bölgesi;

24 Mayıs saat 04:00’da işgalciler Sîda direniş mevzilerindeki güçlerimize saldırmış, YJA Star güçlerimiz de kendini savunmak için cevap vermiştir.

24 Mayıs saat 16:30’da işgalciler Sîda direniş mevzilerindeki güçlerimize saldırmış, güçlerimiz de kendini savunmak için sabotaj taktiği ile cevap vermiş ve bunun sonucunda 3 işgalci cezalandırılmıştır. 

24 Mayıs saat 19:00’dan 25 Mayıs saat 04:30’a kadar, işgalciler Sîda direniş mevzilerindeki güçlerimize aralıksız saldırmış, güçlerimiz de kendini savunmak için cevap vermiştir.

25 Mayıs saat 06:15’te işgalciler Girê FM Direniş Alanı’ndaki güçlerimize saldırmış, güçlerimiz de kendini savunmak için cevap vermiş ve bunun sonucunda 1 mobesse kamera sistemi imha olmuştur.

25 Mayıs saat 10:15’te işgalciler yine Girê FM Direniş Alanı’ndaki güçlerimize saldırmış, güçlerimiz de kendini savunmak için cevap vermiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. 

24, 25 ve 26 Mayıs’ta işgalciler Girê FM Direniş Alanı’ndaki güçlerimize saldırmış, güçlerimiz de kendini savunmak için cevap vermiştir.

Xakurkê bölgesi;

İşgalciler tarafından 26 Mayıs saat 11:50’de Girê Şehîd Şahan’a, saat 18:30’da da Girê Şehîd Axîn’e saldırılar gerçekleştirilmiş, güçlerimiz kendini savunmak için işgalcilere cevap vermiştir.

İşgalci Türk ordusunun yasaklı silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

24 ve 25 Mayıs’ta Girê FM ve Sîda’daki direniş mevzilerimiz yasaklı silahlarla 2 kez bombalanmıştır.

 

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

23 ve 26 Mayıs’ta Metîna’nın Girê Şehîd Piling, Girê Hakkarî, Girê Amediyê ve Zap’ın Girê Cûdî Direniş Alanları 5 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

23 Mayıs’ta Metîna’nın Girê Şehîd Piling, Girê Hakkarî, Girê Amediyê, Zap’ın Girê Cûdî, Girê FM, Girê Bahar, Çemço ve Sîda’da alanlarındaki direniş mevzilerimiz 34 kez obüs, havan ve tanklarla bombalanmıştır.

İşgalci Türk ordusu 24, 25 ve 26 Mayıs tarihlerinde Girê FM Direniş Alanı’ndaki mevzilerimize saldırıp, kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.”