İran devleti bir Kürt gencini işkenceyle katletti

Rojhilat'ın Serdeşt kentinde bir Kürt genci, İran güçleri tarafından katledildi.

Kurdistan İnsan Hakları Ağı'nın haberine göre, 22 Kasım’da Rojhilatê Kurdistan’ın Serdeşt kentinde Şehiryar Adil (27) isimli Kürt genci İran devleti güçleri tarafından gözaltına alındı. Şehiryar Adil, 3 Aralık’ta kefaletle serbest bırakıldı.

AİLEYE TEHDİT

Adil’in sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine ailesi hastaneye götürdü. 8 Aralık’ta Şehiryar Adil’in ağır yaralı olması nedeniyle hayatını kaybettiği söylendi.

Şehiryar Adil’in hayatını kaybetmesinin ardından Serdeşt İtaalat İdaresinin aileyi ‘Kalbi durdu ve hayatını kaybetti’ demeleri için tehdit ettiği belirtildi.

Yayımlanan görüntülerde Kürt gencinin vücudunda işkence izleri görülüyor.

EN AZ 9 KİŞİ GÖZALTINDA, 120’DEN FAZLASI EYLEMLERDE KATLEDİLDİ

8 Aralık günü de Dehgulan kentinde Şademan Ehmedi isimli genç, istihbarat güçleri tarafından evinden kaçırıldı. Saet Meydanı'ndaki Polis Karakolu'na götürülen Ehmedi’nin bir gün sonra cenazesi çıktı.

İnsan hakları aktivistlerine göre protesto eylemlerinin başladığı 16 Eylül’den bu yana en az 9 Kürt devlet güçlerince kaçırıldıktan sonra işkence altında katledildi. 

İran devlet güçleri ayrıca Doğu Kürdistan’daki protesto eylemleri sırasında da onlarca kişiyi katletti, yüzlercesini tutukladı. Bazı kaynaklar sadece Doğu Kürdistan’da en az 122 kişinin katledildiğini belirtiyor.